Title of a News Article

Bakan Çelik'e Kasaplardan Cevap

Bakan Faruk Çelik et fiyatlarındaki artışın spekülatif olduğunu söylerken, Şanlıurfalı kasaplar canlı hayvan olmadığı için fiyatların artmaya devam edeceğini söylüyor.

Bakan Çelik'e Kasaplardan Cevap
banner206

Şanlıurfa Kasaplar Odası: Et 39 TL’ye Maloluyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in et fiyatlarındaki artışı spekülatif bulduğu açıklamasından sonra konuşan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul, canlı hayvanın kilosunu 17.5 TL’ye aldıklarını, etin esnafa 39 TL’ye malolduğunu ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, önceki gün Şanlıurfa Valiliği’ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, et fiyatlarının ramazan ayı ve yaklaşan kurban bayramı nedeniyle spekülatif şekilde yükseltildiğini belirterek, “Et fiyatının artması için bir sebep yok. Yeterli canlı hayvanımız var. AVM’lerde kıymanın kilosu 32 liradan satılıyor” açıklamasında bulunmuştu.

Bakan Çelik’in açıklamalarından sonra basına konuşan Şanlıurfa Kasaplar Odası Başkanı Abbas Tumbul ise yerli hayvanın ihtiyacı karşılamadığı için fiyatların yükseldiğini, canlı hayvanın kilosunu 17,50 TL’den almak zorunda kaldıklarını, yumuşak etin kasaplara 39 liraya malolduğunu ifade ederek, Türkiye genelinde canlı hayvan sıkıntısı yaşandığını, Şanlıurfa’daki et fiyatlarının komşu illere oranla daha düşük olduğunu savundu. Tumbul, canlı hayvan olmadığı sürece et fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 18:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
zalim kasap
zalim kasap - 7 yıl Önce

Bakan haklı sırf fırsatçılık yapıyorlar fakir fukaraya yazık

mehmet
mehmet - 7 yıl Önce

Yarısından fazlası ağlı

SIRADAKİ HABER

banner195