Title of a News Article

Bakan Çelik ikili ilişkileri güçlendirmek için Gürcistan'da

Bakan Çelik ikili ilişkileri güçlendirmek için Gürcistan'da
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ikili işbirliğini geliştirmek için Gürcistan'da işadamları, makamdaşı Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili ile görüştü.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal ve hayvancılık alanında Türkiye'nin, bölge ülkeleri ile ilişkisini daha da geliştirmek için yurt dışı ziyaretlerine kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye'nin ekonomik anlamdaki dış ilişkilerine yeni bir süreç kazandıran Bakan Çelik, bu anlamda son olarak Gürcistan'a giderek burada bir dizi temaslarda bulundu. Beraberindeki uzman heyet ile birlikte ilk olarak Tarım Yürütme Komitesi ve Tarımsal İş Forumu kapsamında işadamları ile bir araya gelen Bakan Çelik, Türkiye'nin Gürcistan'la olan ekonomik bağının daha da ileriye taşınması gerektiğini söyledi.


İşadamlarının önerilerini de dinleyen Bakan Çelik, dış politikada Gürcistan'ın Türkiye için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, daha da ilerleyen ekonomik ilişkilerine iki ülkenin de yararına olacağının altını çizdi.

 

BAKAN DANELİA İLE GÖRÜŞTÜ

Bakan Faruk Çelik ardından Gürcistan Tarım Bakanı Otar Danelia ile görüşme gerçekleştirdi. Türkiye ile Gürcistan arasında ikili diyalogların geliştirilmesinin ele alındığı görüşmede Bakan Çelik, tarımsal ve hayvancılık alanında Türkiye'nin son yıllarda atağa geçtiğini ve Gürcistan ile bu konudaki ekonomik gelişmenin önemli olduğunu dile getirdi. Bakan Çelik ve beraberindeki heyetin Gürcistan'daki temasları gün içerisine sürdü.

 

BAKAN ÇELİK, BAŞBAKAN KVİRİKASHVİLİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Gürcistan temasları kapsamında Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili de ziyaret eden Bakan Çelik, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini kaydederek, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.


 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195