Title of a News Article

Bakan Çelik'ten önemli açıklamalar

 Bakan Çelik'ten önemli açıklamalar
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kaçak çalışan Suriyeliler'le ilgili ellerinde müfettiş raporu bulunduğunu açıkladı.

Katıldığı bir progrmada soruları yanıtlayan Bakan Çelik, Suriyeli Kaçak çalışanlarla ilgili "Çalışma ve Sosyal Güvenlik raporu Faruk Çelik kaçak çalışan Suriyeliler'le ilgili ellerinde müfettiş raporu bulunduğunu açıkladı. Durumun farkındayız. Müfettişlerin kaçak Suriyeliler ile ilgili raporları var. Ancak bu raporları işleme koyamıyoruz. Koyarsak şirketleri kapatmamız gerekebilir" açıklamasında bulundu.

Faruk Çelik Türkiye'de 50 bin aleni iş olduğuna dikkat çekerek, "Bu işlere uygun ya da bu işlerde çalışmak isteyen insan bulamıyoruz" diye açıkladı .Çalışma Bakanı bunun beraberinde Bağ-Kur'lulara getirilecek 'dondurma' hakkıyla ilgili olarak da "1.3 milyon Bağ-Kur'ludan alacağımızı donduruyoruz. Bu aslında 20-30 senelik kronik bir sorundu. Bu memlekette genel sıhhat sigortası var. Kimseye ödemesi var diye sağlıktan yararlanamazsın diyemezsin" ifadelerini kullandı.

Kaynak: milliyet

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 22:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195