Title of a News Article

Başbakan soruna el attı...

özel haber

Başbakan soruna el attı...
banner206
Şanlıurfa'da elektrikle tarımsal sulama yapan çiftçilere Başbakan Binali Yıldırım müjdeyi verdi. 

GAP'ın Başkenti olan Şanlıurfada cazibeli sulama ile tarım yapamayan ve kendi imkanları ile yer altından elektrikle sulama yapan çiftçilerin DEDAŞ ile yaşanan sorun nihayet çözüldü.

iki yıl önce dönemin GTHB Faruk Çelik, Enerji Bakanı Berat Albayrak , Orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu katılımıyla Şanlıurfa'da ki toplantıda  çiftçi temsilcileri ve sulama birliklerinin talep ettiği oranda DEDAŞ'a ödeme yapılıyordu. DEDAŞ ve çiftçiler arasında ki sözleşmenin sona ermesinden sonra DEDAŞ eski uygulamayı kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Şanlıurfa çiftçisinin büyük sıkıntılar yaşayacağını sezen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri bugün Başbakan ile bir araya geldiler. 

TBMM'de Grup toplantısından sonra Başbakan Binali Yıldırım Şanlıurfa heyetini kabul etti. Toplantıya Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ,Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Grup Başkan vekili Mustafa Elitaş, Tarım Bakanı Ahmet Fakıbaba, Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Mustafa Şentop, Şanlıurfa Milletvekilleri, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Kemalettin Yılmaztekin, Halil İbrahim Yıldız,Mehmet Akyürek, M.ali Cevheri, Ak Parti il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül katıldılar. 
Toplantıda söz alan Şanlıurfa Milletvekilleri çiftçilerin geçmiş yıllarda ki DEDAŞ ile aynı uygulamanın devam etmesini istediler. Başbakan Yıldırım, sorunun çözüldüğünün müjdesini verdi. Başbakan Yıldırım, Eski Bakan Faruk Çelik'in formülünü bir yıl daha uzatmış oldu. Çiftçiler alınan karardan menun oldular. 
Toplantının yaklaşık iki saat sürdüğünü ifade eden Ak Parti Şanlıurfa il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül " Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile yapılan görüşmede Şanlıurfa için önemli karar aldık, çiftçilerimizin beklediği istediği oldu. ayrıca Viranşehir ilçemize Karayolları aracılığıyla bir park yapılacak "dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 20:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sercan
Sercan - 6 yıl Önce

InsAllah oyledir cünkü çifçiler perişan etiler

ömer
ömer - 6 yıl Önce

yani dönüm başımi odeme yapilacak

Ali aydın
Ali aydın - 6 yıl Önce

Dedaş 300 gun hapis 25 bin lirami tutmuş halle desteklmi boloke koymuş bundan hiç bişe annamadim acilen sorgulayin rica ederim pekmezli mahalle muhtari ali aydım tlf05321537404

dayı
dayı @Ali aydın - 6 yıl Önce

dayı sen neyin kafasını yaşıyorsun ?

salih bire
salih bire - 6 yıl Önce

Umarim oyledir her kimin emegi gecmisse sukranlarimi sunarim

SIRADAKİ HABER

banner195