Title of a News Article

Başkan Acar'dan çağrı...

.

Başkan Acar'dan çağrı...
banner206

Şanlıurfa'nın Birecik ilçe Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Müslüm Acar, Suruç ilçesinde meydana gelen bombalı eylem sonrası yazılı bir açıklama yaparan bir çağrıda bulundu.  Hükümetin ve diğer siyasi partilerin geçikmeden bir araya gelerek Teröre karşı tavırlarını net olarak ortaya koyması gerektiğini ifade eden Acar açıklamasında şunları kaydetti. 
 Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Amara Kültür Merkezinde meydana gelen bombalı saldırıda 32 insanımız hayatını kayıp etmiştir ve yüzlerce insanımız yaralanmıştır. Olay duyulduğu andan itibaren Birecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak olay yerine hareket edilmiş ve yerinde incelemeler yapılmıştır. İnceleme sonucu elde ettiğimiz veriler doğrultusunda, Ülkemizin büyük bir kaosa sürüklendiği ve bir savaş alanına dönüştürülmek istendiğini kanaatine vardık dolayısıyla başta Halkımız olmak üzere acilen tüm sivil toplum örgütlerinin bu olay karşısında sessiz kalmamaları gerektiğini düşünüyoruz. Başta Hükümet olmak üzere tüm siyasi partilerin gecikmeden bir araya gelerek ve gereken tavrı ve tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Savaş dili yerine ortak bir uzlaşı kültürünü yaratacak barış dilinin egemen kılınmasını ve bir an önce kuşkuya yer bırakmaksızın Faillerin bulunması ve gerekli hukuksal sürecin işletilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Suruç’ta yapılan bu hain saldırıyı düzenleyenleri ve destek verenleri nefretle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden gençlerimizin ailelerine sabır diliyor, Ülkemizin ve İnsanlığın başı sağolsun diyoruz.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195