Title of a News Article

Başkan Kaya'dan önemli çağrı...

.

Başkan Kaya'dan önemli çağrı...
banner206
 anlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın tarım potansiyelinin çok yüksek olduğunu ve sulamaya açılacak tarım arazileri ile birlikte üretimin iki katına çıkacağını söyledi.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası tarafından Avrupa Birliği’ne sunularak hibe desteği alan Hububat Lisanslı Depo Projesi’nin Teknik Destek Ekibi ve Sanayi Bakanlığı’ndaki İPA uzmanları ile birlikte iş planının görüşülmesi için Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda bir toplantı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Yeni hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara bilgiler veren Şanlıurfa ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın tarım potansiyelini anlattı. Hükümetin Şanlıurfa’ya sağlık ve eğitim alanlarında ciddi yatırımlar yaptığını ve sanayi alanında ise büyük atılımların olduğunu kaydeden Kaya, tarımda da olumlu gelişmelerin yaşandığını ifade etti.
Sanayici ve üreticilerin daha duyarlı olduğunu bu vesile ile Şanlıurfa pamuğunun Ege pamuğu ile aynı kaliteyi yakaladığını belirten Kaya,  Lisanslı Depo Projelerine verdikleri önemi ise şöyle anlattı: “Dünyanın en kaliteli durum buğdayı ilimizde yetişiyor, ekmeklik buğdayın da en kalitelisi de Şanlıurfamızda üretiliyor.  Üretici ve sanayicilerimiz ürünlerini tasnif etmeden depoluyorlardı, bu projeler ile birlikte hububatta ve pamukta kalite ortaya çıkacak ve üretici kaliteli mal üretmek için çaba sarf edecek.”

Pamuğun stratejik bir ürün olduğunu ve Şanlıurfa’nın bu ürünün %42’sini ürettiğini hatırlatan Kaya,  sulamaya açılacak olan tarım alanları ile birlikte bu üretimin daha da artacağını kaydetti.  Şanlıurfa Ticaret Borsası Yeni Hizmet Binası’nda yapılan toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başkan Yardımcıları İsmail Bereket, Cemal Yıldız,  Meclis Başkan Yardımcısı Halil Alkan,Meclis Üyesi M. Emin Aydın, İPA Proje Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici, Mimar Hakan Şen, Sanayi Bakanlığı’ndan İPA Uzmanları Enver Yalçın, Ümit Erol, Esra Hatinoğlu, Martin Flaherty, Hububat Lisanslı Depo Projesi Teknik Destek Ekibi; Mario Costariol,Alex Belozertsen, Fikret Okan,  Aişe Akpınar, Sezgin Akpınar ve Clara Beffa katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2015, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195