Title of a News Article

Bireciklileri umutlandıran proje...

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müslüm Acar ilçeye OSB kazandırmak için yoğun çaba harcıyor.

Bireciklileri umutlandıran proje...
banner206

 Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde kurulması planlanan Organize sanayi bölgesinin kurulması için çalışmalar devam ediyor. Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Müslüm Acar ve yönetiminin çabaları sonuç vermeye başlayacak. Hükümet tarafından Teşvik alan iller arasında en avantajlı İl olan Şanlıurfa’da 3. OSB’nin alt yapı hazırlıkları devam ederken, Şanlıurfa’nın en gözde İlçesi olan Birecik ise Turizm ve tarım dışında adını Sanayide duyurmak istiyor.

Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm ACAR  bir süre önce ilçe kaymakamlığına atanan  Deniz Zeyrek’le birlikte Birecik Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı arazide incelemelerde bulundu. Birecik Sanayi Bölgesi hakkında ayrıntılı bilgi veren Birecik OSB Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz, İmar planı Bakanlık tarafından onaylanmış olan projenin 110 hektarlık alana kurulacağını, Projenin toplam maliyetinin 1.142.500 TL olduğunu ve bu maliyetin 729.269 TL sinin, Birecik OSB ile kalkınıyor adı altında Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından hibe edileceğini söyledi.

Birecik İlçesinin mutlaka sanayileşmesi gerektiğini ifade eden Birecik TSO Başkanı Müslüm Acar, ilçe kaymakamı ile arazide yaptıkları incelemelerin ardından destek istedi. Siyasilerden ve Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük’ten destek istediklerini yenileyen Acar’ Organize sanayi bölgesi Güneydoğunun incisi olan Birecik ilçesinde büyük katkı sağlayacaktır.Teşvik sisteminde 6. bölgede bulunmamız sebebiyle bunun yatırımcılara büyük avantaj getirdiği gibi bölge halkına da istihdam sağlayacaktır.. Bu projenin yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünün farkındayız. Gerçek yatırımcılarla sanayişme hamlemizi gerçekleştirmek istiyoruz.’dedi.

Öte yandan Birecik İlçesine yani atanan Kaymakam Deniz Zeyrek ise, İlçenin sanayileşmesi için tüm mesaisini harcamaya hazır olduğunu söyledi.

 

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 16:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
mahmut demirkol
mahmut demirkol - 9 yıl Önce

Bu büyük pırojenin başkanımın vermiş oldugu katkıdan dolayi kendisie teşekür ederim

SIRADAKİ HABER

banner195