Title of a News Article

Bu Proje Kayıt Dışı İstihdamı Ortadan Kaldıracak

Şanlıurfa Kalkınma Derneği tarafından hazırlanan 'Kayıtsız Çalışmaya Kayıtsız Kalmıyorum' projesi büyük ses getirdi. 3 bin 365 kişiye ulaşan proje ile birlikte kayıt dışı istihdam sorununun aşılması hedefleniyor.

Bu Proje Kayıt Dışı İstihdamı Ortadan Kaldıracak
banner206

Şanlıurfa Kalkınma Derneği tarafından hazırlanan 'Kayıtsız Çalışmaya Kayıtsız Kalmıyorum' projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirdi. Dedeman otelde oda, dernek ve kamu kurum birim sorumlularının katıldığı toplantıda sonuç bildirgesi katılımcılara aktarıldı.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülüyor.
Hibe Programı bileşeni kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile imzalanan “Kayıtsız Çalışmaya Kayıtsız Kalmıyorum” isimli proje ile; Eğitim sektöründe çalışacak kalifiye elaman yetiştirmek yoluyla kayıtlı istihdamın arttırılmasına katkıda bulunmak, kayıt dışı istihdam konusunda düzenlenecek çeşitli etkinlikler yardımıyla ildeki kayıt dışı istihdamın azaltılmasına katkı sağlanması amaçlandı.
Projenin kapanış toplantısında söz alan Şanlıurfa Kalkınma Derneği Başkanı Abdulkadir Yeşilkendir, "Proje ortağımız Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığına hasseten birlik başkanımız Sayın Mehmet Şefik Bakay’a, Proje iştirakçilerimiz olan Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne, Bahçelievler anaokuluna, Nar Çiçeği Kreş ve Gündüz Bakım Evine, TOKİ Gap Anaokuluna, Akabe Öğretmen Lamia Özdemir Anaokuluna, Proje süresince projeye tematik ve lojistik olarak katkı sağlayan SGK İl Müdürlüğüne ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Proje ekibine ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz" dedi.

Başkan Yeşilkendir, 2017 Temmuz ayında başlayan proje faaliyetlerini ise şöyle sıraladı:
"1.          Proje koordinatörü, Eğitim Koordinatörü, Proje asistanı ve muhasebeciden oluşan 4 kişilik bir proje ekibi oluşturulmuştur.
2.            Faaliyet 1.2 kapsamında teknik ve fiziki olarak donatımı yapılmış bir adet proje ofisi oluşturulmuştur.
3.            Faaliyet 1.7 kapsamında Çocuk Bakım Elemanlığı Eğitimi için, İŞ KUR iş havuzu, dernek web sitesinden, Mistik ve basın yoluyla duyurular yapılarak, oluşturulan mülakat komisyonu tarafından 40 asil 10 yedek olmak üzere 50 kursiyer belirlenmiştir.
4.            Faaliyet 2.1 kapsamında 38 bayana toplam 51 modülden oluşan,  936 saat süreli 3. Seviye meslek olan çocuk bakım elemanlığı eğitimi verilmiştir. Eğitim süresince kursiyerlere günlük 8 Avro cep harçlığı ödenmiştir.
5.            Faaliyet 2.2 kapsamında 38 kursiyer Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Anaokulu ve Rehabilitasyon merkezleri olmak üzere 24 işletmede 30 günlük iş stajını tamamlamışlardır.
6.            Faaliyet 3 Kayıtdışı İstihdam, Sosyal Güvenlik ve İş Kanunu konulu bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri kapsamında 21 Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi, 5 ilk ve orta okul, 2 Gençlik Merkezi, Büyükşehir Belediyesi TYP çalışanlarına, Müftülük Personeline, Meslek Odalarına olmak üzere 31 adet seminer verilmiştir.Bu seminerlerde öğrenci, öğretmen, kamu personeli ve vatandaş olmak üzere toplam 3 bin 365 kişiye ulaşılmıştır.
7.            Kayıt dışı istihdam bilincinin ve farkındalığının arttırılması, konunun lise ve ortaokul düzeyinde ilgi uyandırabilmesi amacıyla Kayıtdışı istihdam temalı resim ve slogan yarışması düzenlenmiş. Eserler oluşturulan jüri tarafından değerlendirilmiş ve dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir.
8.            Proje tanınırlık faaliyetleri kapsamında 14253 adet görünürlük materyali hazırlanmış ve projenin görünürlüğünü sağlamak amaçlı proje faaliyetlerinde dağıtılmıştır" diye konuştu.
Yeşilkendir, son olarak toplantıya katılım gösteren herkes teşekkür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142