Title of a News Article

Çalışmalar son sürat devam ediyor...

Çalışmalar son sürat devam ediyor...
banner206

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Şanlıurfa ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

Kurum tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü diğer sektörlerin de itici sektörü olmuştur. Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansıdığı bildirildi. 

Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır.

GAP’la Türkiye Kazanıyor, Şanlıurfa Kazanıyor…

Bölgenin kalkınması, vatandaşların refah seviyelerinin yükseltilmesi, işsizliğin azaltılması, terör hadiselerinin azaltılması adına bölgenin makus talihini değiştirecek Güneydoğu Anadolu Projesi hız kesmeden devam etmektedir.

GAP’ın en önemli illerinden biri de Şanlıurfa’dır. Son 16 yılda inşa ettikleri sulama projeleri ile 2 milyon 657 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,’Böylece çiftçilerimize yıllık 1,149 milyar TL zirai gelir artışı sağladık. Yakın bir gelecekte Şanlıurfa’yı ülkemizin ve Dünya’nın önemli bir gıda üretim üssü haline getirmek için sulama yatırımlarını gece gündüz devam ettiriyoruz.' Dedi.

Şanlıurfa’dan Mardin’e Nehir Akıyor…

Şanlıurfa - Mardin Ana Kanalı, adeta bir sun’i nehir gibidir. 221 km uzunluğundaki ana kanalın debisi 200 m3/sn olup, Kızılırmak Nehrinin Mart ayı debisine eşit. 221 km uzunluğundaki bu kanal 161 km’lik Süveyş Kanalından daha uzun.

Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi

Suruç Ovasının sulanması vatandaşların 100 yılık bir hayali idi. Suyu, münbit Suruç Ovasına getirmek AK Parti hükümetine nasip oldu. Atatürk Barajından alınan su, terfi merkezi, ana kanallar ve Dünyanın sayılı dev sulama tüneli ile ovaya aktarıldı ve hasret sona erdi.

Proje ile Suruç ilçe merkezi ve 134 yerleşim yerine ait toplam 950.970 dekar arazinin sulanmasını kapsamaktadır.

Bugün itibariyle projenin %60 olan 562.950 dekar arazinin şebekesi tamamlanarak sulamaya açılmıştır. Böylece Suruç ilçe merkezi ve 105 yerleşim yerinin zirai arazileri suya kavuşmuştur.

770.830 Dekar Araziyi Sulayacak Tesislerin İnşaatı Devam Ediyor…

Şanlıurfa’da sulanan arazileri arttırarak bölgenin ve ülkemizin kalkınması için çok önemli projelerin inşaatları devam etmektedir. Şu anda inşaatları devam eden sulama tesisleri ile 770.830 dekar münbit arazi sulamaya açılacağını belirtildi.

Şanlıurfa’nın İçmesuyu Meselesini Kökünden Çözdük…

Şanlıurfa’ya Atatürk Barajı’ndan su götürdüklerini ifade eden Genel Müdür Aydın,’İçmesuyu arıtma tesisi, terfi merkezleri ile ana dağıtım hatlarını inşa edilerek yıllık 99,05 milyon m3 içmesuyu sağlayarak şehrin 2025 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşıladık.

2015 yılında da 2. Kademe içmesuyu isale hattı ve içmesuyu arıtma tesisi inşaatlarını tamamlayarak Şanlıurfa’nın 2045 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşıladık.' ifadelerini kullandı.

Siverek’e Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Edeceğiz…

Bununla birlikte Siverek ilçesinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak için, Atatürk Barajı baraj gölünde yapılacak olan su alma yapısı vasıtasıyla alınacak su, yeni yapılacak arıtma tesisine iletilecektir. 19 köye hizmet edecek, 37 km uzunluğunda günlük 110.000 m3 kapasiteli isale hattı yapılacaktır. İsale hattı ve arıtma tesisinin inşaatları devam etmektedir.

Viranşehir, Suruç, Hilvan, Birecik ve Halfeti’ye de Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Edeceğiz…

Viranşehir (27 yerleşim yeri), Suruç (27 yerleşim yeri), Hilvan (9 yerleşim yeri), Birecik ve Halfeti (25 yerleşim yeri) bu ilçelerimize de 2020 yılından itibaren Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Edeceğiz…Böylece bu ilçelerimizin 2050 yılına kadar içmesuyu sorunu çözülmüş olacaktır.’dedi.

Şanlıurfa’ya 2 Baraj ve 4 Gölet İnşa Ettik…

Şanlıurfa’nın münbit topraklarını sulamaya açmak için son 16 yılda 2 baraj ve 4 gölet inşa ettiklerini belirten Aydın,’ 4 Baraj ve 3 Gölet inşaatı devam ediyor.

Taşkın Koruma Tesisleriyle Halkımızı ve Toprağımızı Koruduk…

Diğer taraftan son 16 yılda inşa ettiğimiz 20 adet taşkın koruma tesisi ile; Şanlıurfa şehir merkezi ve ilçelerinde 37 meskun mahal taşkınlardan korunarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağladık. Ayrıca 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatı devam etmekte olduğunu belirtti.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 22:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Rişvanlı kaya
Rişvanlı kaya - 5 yıl Önce

Kardeş niye mesajları yayınlamıyorsunuz?

SIRADAKİ HABER

banner195