Title of a News Article

Çayın İki Devi Rusya’da Buluştu

Yeni ürettiği Golden İstanbul markası ile Rusya pazarına girmeyi hedefleyen ÇAYKUR , Rusya’daki çalışmalarını sürdürüyor.Rus vatandaşların çay konusunda damak tatlarının Türklerin damak tadına çok benzediğini belirten Çaykur Genel...

Çayın İki Devi Rusya’da Buluştu
banner206
Yeni ürettiği Golden İstanbul markası ile Rusya pazarına girmeyi hedefleyen ÇAYKUR , Rusya’daki çalışmalarını sürdürüyor.
Rus vatandaşların çay konusunda damak tatlarının Türklerin damak tadına çok benzediğini belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Rusya’da ki Pazar çalışmaları kapsamında Rusya’nın çay devi ORİMİ firmasının sahibi Sergey Kasyanenko ile Rusya’nın tarihi mekânı Cafe Puşkin’de bir araya geldi.
Bir süre önce Tea Master Cup Yarışması’nı dünyada ilk kez Türkiye’de organize eden Rusya Çay Kahve Federasyonu Başkanı Ramaz Chanturiya’nında katıldığı görüşmede Rusya ve dünyada çayın geleceği konuşuldu. Görüşmelerin Türk Çayı için çok olumlu geçtiğini belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu “Rusya pazarı için tasarladığımız Golden İstanbul markası çok beğenildi. Burası önemli bir pazar, damak tatları bize çok yakın, ancak şuanda Hindistan ve Çin çayları tüketiyorlar. Bu pazara etkili bir giriş yapmak istiyoruz. Bunun için çalışmalarımız ve görüşmelerimiz sürüyor. Rusya’nın çay konusunda en büyük firmalarından olan ORİMİ firmasının sahibi Sayın Sergey Kasyanenko ile görüş alışverişinde bulunduk. Çayın gerek Rusya’da gerekse dünyadaki geleceğini değerlendirdik. Değerli dostumuz Ramaz Chanturiya da buradaki çalışmalarımızda bizlere katkıda bulunuyor. Kendisine de teşekkür ediyorum. Umarım çalışmalarımız olumlu sonuçlar verecektir” dedi.
Görüşmenin sonunda Genel Müdür Sütlüoğlu Sergey Kasyanenko’ya Rize hatırası olarak; Beyaz Çay, Organik Siyah ve yeşil çay ile elde dokuma Rize bezi hediye ederken, Sergey Kasyanenko ise Genel Müdür Sütlüoğlu’na St Petersburg’u tasvir eden bir tablo hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 22:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195