Title of a News Article

Cazibe merkezi sulama kanalında çalışmalar sürüyor

Cazibe merkezi sulama kanalında çalışmalar sürüyor
banner206

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mardin İline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Mardin İli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda Mardin Depolaması Cazibe Ana Kanal ve Cazibe Sulaması Şebeke İnşaatında 7 bin 500 metre uzunluğunda ana iletim kanalı dolgusunun tamamlandığını, yılsonu itibarıyla ana iletim kanalı betonu, sanat yapıları ve 46 bin dekar alanda sulama şebekesi çalışmalarının tamamlanarak sulamaya açılacağının altını çizerek, projenin tamamının bitirilmesi ile birlikte ise toplamda 297 bin 290 dekar tarım alanının sulamaya açılmış olacağını” söyledi.

Yıldız, ’Son olarak projenin hayata geçirilmesiyle milli ekonomiye yılda 233 Milyon 670 Bin Türk Lirası katkı sağlanacaktır.” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195