Title of a News Article

Çelik, hem sitem etti hem de iddialı konuştu!

Çelik, hem sitem etti hem de iddialı konuştu!
banner206

Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kureyşi Çelik, Şanlıurfa’nın sanayi şehri olması için birlik ve beraberlik içerisinde çaba göstermeleri gerektiğini belirterek, sitelerinde üretilen ürünlerin Ortadoğu ve Avrupa’ya gönderilebilmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

URFASTAR-ÖZEL HABER

Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kureyşi Çelik, 2005 yılında 5 arkadaşıyla beraber Şanlıurfa Gıda İmalatçılar Kooperatifi’ni kurdu. Kooperatif üyeleri, yaptıkları istişare neticesinde 2009 yılında Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi’nin kurulması için düğmeye bastı. Böylece şuanda baklava, isot, yufka ve benzeri ürünleri üreten 110 işletmenin yer aldığı Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi ortaya çıkmış oldu.  Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kureyşi Çelik, 3 Bine yakın istihdamın sağlandığı sitede, bu sayının artması için çaba gösteriyor. Üretim iş yapan firmaların 105’inin Tarımsal Kalkınma Hibelerinden faydalandığı öğrenildi.

“ÇOK ENGELLERLE KARŞILAŞTIK”

Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kureyşi Çelik, Urfastar’a Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesinin yapılışında yaşadıkları sorunlardan bahsederek, “

“Tabi biz o zamanlar Gıda İmalatçıları Sitesini kurduğumuz zaman bize çok engeller çıktı. Burada olmaz, başalı olamaz, Urfa’da hangi kooperatif başarılı oldu ve Urfa’da gıdacı mı var? Diye söylemler duyduk. Bu söylentiler ister istemez bizi üzüyordu ama buna rağmen biz kendi işimize baktık. Böylece şuanda 110 işletmenin bulunduğu ve yaklaşık 3 Bin kişinin çalıştığı Gıda İmalatçıları Sitesi faaliyette, üretimler tüm hızıyla sürüyor” dedi.

“ŞANLIURFA, SANAYİ ŞEHRİ OLACAK”

Şanlıurfa’nın turizmden ve tarımdan sonra sanayi şehri olacağını da vurgulayan Bakan Çelik, “2025 yılında Şanlıurfa’nın Türkiye’de gıda sektöründe ön planlara çıkacak. Yıllardan bu yana Urfa’da pul biber vardı ama sadece ismi konuşuluyordu, Urfa fıstığı vardı sadece adı vardı. Artık Şanlıurfa’da pul üretiminde ön plandayız. Gıda Üretim Tesisinde 10’a yakın pul biber üreten tesisimiz var. Artık isot Urfa isotu oldu” diye ifade etti.  

“BAKLAVA, ŞANLIURFA’NINDIR”

Çelik, yıllardır baklava denelince akla hep Gaziantep’in geldiğini de belirterek, “Aslında baklava Antep’in değil Urfa’nındır. Çünkü un bizim, buğday bizim, fıstık bizim, sade yapı bizim ama bir türlü üretime geçmedik. Şuanda Antep’te baklavanın kilosu 120-130 TL’ye satılıyor. Şimdi sitemizde üretilen baklava 25 TL’den fiyatları başlıyor. Nasıl isot bizim için önemliyse baklava da inşallah Urfa’da bir sembol olacak. Bizim sürekli arayıp bayilik isteyen ve yatırım yapmak isteyen insanlarımız var. Bu bizi mutlu ediyor” diye kaydetti.

“BİZİM ASIL HEDEFİMİZ ORTADOĞU OLMALIDIR”

Gıda İmalatçıları Sitesinden çıkan ürünlerin Türkiye’nin her tarafına ulaştığını ifade eden Çelik, “Bizim aslında bir imalathane açtığımız zaman burada üretilecek malı, Ortadoğu’ya veya Avrupa’ya gönderebilir miyim? Diye düşünmesi lazım. Bizim asıl hedefimiz Ortadoğu olmalıdır. Çünkü Ortadoğu’nun kaymağını yabancılar yiyor. Ortadoğu’ya buradan fıstık, baklava gönderilebilir. Mesela Antep baklavayı Avrupa’ya da gönderiyor. Biz neden göndermeyelim? Bizde bisküvit, gofret var bunları neden göndermeyelim? Üretilen malları Ortadoğu’ya göndermek için çalışmalarımız var. Emin olunki; ilerleyen süreçte Ortadoğu’dan insanlar gelip  burada üretilen ürünlerden satın alacaklar. Gıda sektöründe iyi ilerliyoruz ve iyi de yerdeyiz.Bir şehir sanayi ile de güzelleşir. Bunun için bizimbiran önce sanayimizi bir yerlere getirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

ÇELİK, BAŞKANLARA SİTEM ETTİ

Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kureyşi Çelik, konuşmasında Şanlıurfa’daki belediye başkanlarına da sitem etti. Belediyelerden hizmet alamadıklarından yakınan Çelik, sözlerini şu sözlerle sürdürdü;

“Ancak bu bizimle tek olmuyor. 15 yıldır üretimin içerisindeyiz. Bir siyasi gelip kapımızı çalmaz mı, arkadaş ne ihtiyacınız var diye? Gelemiyorsansa insan bir telefonda açmaz mı, sizin ne sıkıntınız var diye?

“BURADA OY KULLANSAYDIK SİYASETÇİLER HER GÜN BURADA OLURDU”

Çevre düzenlememizi gördünüz, yollarımızı gördünüz toz toprak içerisinde. Eğer belediye bizim yanımızda olmasa biz bir yere kadar gideriz. Belediyenin mutlaka ve mutlaka bizim yanımızda olması lazım. Biz kendilerinden bir şey istemiyoruz ki. Biz bu şehir sanayi şehri olacak, sanayi şehri olması için de belediyenin bir tarafta olması lazım. Bir kepçenin buraya getirilmesi çok mu zor, bir temizlik personelinin buraya gelerek temizlik yapması çok mu zor? Bunu defalarca söylememize rağmen kimse buraya gelmiyor. Örneğin; Şuanda köylere gidip baktığınızda yolları falan herşeyi yapılmış bir şekildedir.Neden biliyor musunuz? Çünkü o köyde oy var oy. Eğer Gıda İmalatçıları Sitesinde de seçim zamanı sandık kurulmuş olsaydı, oyumuzu burada kullanmış olsaydık o zaman siyasetçiler her gün burada olurlardı. Ama bunu kafalarına koysunlar; Şanlıurfa artık sanayi şehri, başka çaresi yok. Belediye bize yardımcı olmayabilir, kendi imkanlarımızla yine yapacağız. Turizm ve tarım şehri olmamız bize yetmiyor, bu şehir mutlaka sanayi şehri de olacak. Ortadoğu’ya, Avrupa’ya buradan ürünler satmamız lazım. Adıyaman bile bizden iyi gelişmiş, büyük holdingler var orada, yatırımlar yapılıyor. Bizim o şehirden ne eksiğimiz var. Herşey olmasına rağmen sadece bir araya gelemiyoruz. Düşünün; Bir buçuk yıldır seçim olmuş ve kendileriyle görüşmelerimize rağmen halen bir belediye başkanı Gıda İmalatçıları Sitesine gelmemiş. Belediye başkanlarının gelip buraları görmesi lazım.”

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 18:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195