Title of a News Article

Çiçek; “Pamuk fiyatlarını urfa belirleyecek”

Çiçek; “Pamuk fiyatlarını urfa belirleyecek”
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, pamuk fiyatlarının artık Şanlıurfa tarafından belirlenmesini hedeflediklerini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Çukobirlik tarafından düzenlenen “Pamukta Kalite ve Kirlilik” konulu panele panelist olarak katılan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek,   pamuk fiyatlarının Şanlıurfa tarafından belirlenmesini hedeflediklerini söyledi.

Şanlıurfa pamuğunda kalite ve standardizasyonu yakalamak için Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın çeşitli çalışmalar yaptığını kaydeden Çiçek, 2. Ulusal Pamuk Zirvesi’ni, pamuk sorunlarının ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü Pamuk Çalıştayı’nı Şanlıurfa’da gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Pamukta kirliliği önlemek için; Gıda Tarım ve Hayvancılık Şanlıurfa İl Müdürlüğü ile birlikte,  pamukları tarlalarda kontrol ettiklerini ifade eden Çiçek,  bu çerçevede ayrıca 58 çırçır fabrikasını denetlediklerini belirtti.

Şanlıurfa’da yılda 300 bin ton pamuk üretildiğini kaydeden Çiçek, “ İlimizde bu kadar pamuğun üretilmesi demek Şanlıurfa’ya yılda 250 – 300 Milyon TL giriş demektir.  Yaptığımız kirlilik denetimleri ve gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda pamuğumuzun kalitesinin giderek arttığını gördük.  Ege pamuğu ile Şanlıurfa pamuğu arasında bir fiyat farkı kalmadı. Ticaret Borsası olarak yaptığımız yeni hizmet binasında donanımlı korbey salonlarımız olacaktır. Pamuk fiyatlarının artık Şanlıurfa tarafından belirlenmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek, Çukobirlik Genel Başkanı Seçgin Sakar,  Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen, Doç. Dr. Osman Çopur, kurum amirleri sanayiciler ve çiftçiler katıldı. 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195