Title of a News Article

Çırçırcılar tek balya sistemine geçiyor

Şanlıurfa’daki Pamuk İşletmeleri temsilcileriyle Pamuk Lifi- Üretiminde Bölgesel Sanayi İş Birliği Projesi kapsamında pamukta hasat öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Çırçırcılar tek balya sistemine geçiyor
banner206

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında finanse edilen  Pamuk Lifi- Üretiminde Bölgesel Sanayi İş Birliği Projesi çervesinde Pamuk işletmecileriyle istişare toplantısı yapıldı.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılan toplantı kapsamında; GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından Avrupa Birliği’ne sunularak hibe desteği alan ve inşaat çalışmaları devam eden Uluslararası Akredite edilmiş Pamuk Laboratuarı ve tek balya sistemi hakkında işletmecilere bilgiler verildi.

 

ŞANLIURFA PAMUĞU TÜRKİYE’DE BİR NUMARA OLDU

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, pamuğun ekonomik ve stratejik önemine değinerek Şanlıurfa pamuğunun hak ettiği kaliteyi yakaladığını ve Türkiye’de bir numara olduğuna vurgu yaptı.

 

Pamukta kalitenin kontrolu adı altında bir çalışma yapılacağını ve saha çalışmalarında önemli bir yol kat ettiklerini aktaran Yıldız; "Yaklaşık 3 yıldır Şanlıurfa pamuğu oldukça temiz toplanıyor. Şanlıurfa Ticaret Borsası, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve diğer yetkili kurumların çalışmaları sonuç verdi ve pamuğumuz hak ettiği kaliteyi yakalamış durumda. İlimizde pamuk ekim alanları oldukça fazla ve bu nedenle denetim çok zor oluyor. Pamuğun fabrikaya getirildikten sonra temizliğinin denetlenmesi daha kolay olur.” diye konuştu.

 

Pamuk Lifi- Üretiminde Bölgesel Sanayi İş Birliği Projesi Kilit Uzmanı İlhami Birkan’ın tek balya sistemi hakkında bilgiler verdiği toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyesi Sabri Çiçek,  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Selçuk Doğan Yüksel ve pamuk işletmecileri katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2017, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142