Title of a News Article

COSME projesi görücüye çıktı

COSME projesi görücüye çıktı
banner206
 Girişimciliğin desteklenmesini öngören ve Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası’nın öncülüğünde başlatılan COSME Projesi’nin tanıtımı yapıldı.

 

Haber: Uğur BUDAK

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından “COSME Projesi Tanıtımı ve Şanlıurfa da Uygulanan Teşvik ve Destekler Toplantısı düzenlendi. Toplantı da girişimciliğin ve özel sektörün desteklenmesi için vurgu yapıldı.

 

Bir otelde düzenlen toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör  Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İsa Kızıldemir, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Akif Nacar, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay, ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, ŞUTSO Meclis Başkanı Mustafa Taş, İŞKUR Şanlıurfa İl Müdürü Sait Ardan ve iş adamları katıldı.

 

DEMİRKOL: ÜLKENİN KALKINMASINI SAĞLAYAN ÖZEL SEKTÖRDÜR

ŞUTSO Başkanı İsmail Demirkol, ülkenin kalkınmasını sağlayanın özel sektör olduğunu ifade etti. Demirkol, “Ancak ülkemiz her zaman güçlü olmak zorunda. Bu zor günlerde iş dünyasının gücüne ihtiyaç vardır. Ülkenin kalkınmasını sağlayan özel sektördür. Hükümette bunun bilincinde ve parayı vermenin gayreti içersinde. Bu para ile istihdam ve üretim sağlanacak. Bugün yağacağımız toplantı dada teşvikler konusunu anlatacağız. Geçtiğimiz günlerde cazibe merkezlerinin uygulama yönetmeliği çıktı. Bu yönetmeliğin detaylarını da iş adamlarımıza aktaracağız” dedi.

 

TUNA: COZME İLE ARANAN KAN BULUNMUŞTUR

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, projenin girişimciliğin sürdürülmesi için kritik bir önem sahip olduğunu ifade etti. Tuna, “Sürdürülebilir bir destek sisteminin geliştirilmesi, uygulanması girişimci ve girişimciliği benimseyen bir kültürün geliştirilmesi, girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılarak danışmanlık sisteminin uygulanması ve finansmana erişmenin kolaylaştırılması girişimciliğin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesi kritik öneme sahiptir. Avrupa Birliği işletmelerin ve KOBİlerin rekabet edebileceği programı COZME ile aranan kan bulunmuştur.KOBİlerin başlangıç ve büyümelerin desteklendiği COZME programının ulusal koordinasyonu olan KOSKEP bu kapsamda önemli bir misyonu yerine getirmekte. Önemli bir sanayi potansiyelini barındıran Şanlıurfa için COZME programları büyük bir fırsat olarak değerlendirilmeli.Şanlıurfa Valiliği olarak bu kapsamda yapılan çalışmalara katkı sağlamak biz bir görev olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2017, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142