Title of a News Article

DEDAŞ SANAYİCİLERİ BİTİRMEK Mİ İSTİYOR?

DEDAŞ SANAYİCİLERİ BİTİRMEK Mİ İSTİYOR?
banner206
Şanlıurfa’da bu kez de sanayici iş adamlarının başı DEDAŞ ile dertte. DEDAŞ’ın Nisan Ayından bu yana sanayiciye yapılan zammın yüzde %77 seviyesine ulaşması ve elektriği Dolar kuru üzerinden satması,  Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımcıların büyük tepkisine neden oldu. 

Son yıllarda Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde yatırımların artması için devlet yetkilileri tarafından seferberlik ilan edilirken, DEDAŞ’ın OSB’deki yatırımlara yönelik aldığı kararlar ‘yok artık’ dedirtiyor. 
Sanayici iş adamlarına yönelik indirim uygulamasını kaldıran, elektrik satışını Dolar üzerinden yaparak nisan ayından bu yana sanayiciye yapılan zammın yüzde 77’yi bulduğu iddia edilen DEDAŞ, bu kez de OSB Müdürlüğünün hesaplarına bloke koydu.
Alınan bilgiye göre;  
Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Elektrik Enerji Tedarik işi yapılan sözleşme kapmasında
01.04.2018 tarihi itibariyle DİCLE EPSAŞ tarafından yapılmakta olup, yapılan sözleşme kapsamında
(PTF+YEKDEM)*1,0240 formülü ile alım maliyeti hesaplanarak Bölgeye enerji alınmakta idi.
DİCLE EPSAŞ 07.08.2018 tarihinde OSB Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğu sözleşmeye istinaden
sözleşmenin 6. Maddesinde yer alan Ödemenin Zamanında Yapılmaması mevzusuna istinaden
Bölge sanayicisine yapmış olduğu indirimi kaldırdığını tebliğ etmiş, Sanayicinin bu durumda % 10,40 oranında enerjiye pahalı almaya başlamıştır. EPDK nın sanayi elektrik sisteminde değişime gitmesindeki zam ile birlikte toplamda Nisan Ayından bu yana sanayiciye yapılan zam %77 seviyesine ulaştığı iddia edilmektedir. 
Buna istinaden Valilik ve Bölge Yönetimi girişimi ile DİCLE EPSAŞ ile yapılan şifahi görüşmeler
neticesinde ödenemeyen borcun bir protokol yapılması suretiyle sözleşmenin indirimli olarak devamı
yönünde görüş birliğine varıldı.  DİCLE EPSAŞ ın 16.08.2018 tarihinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğüne göndermiş olduğu taslak protokolün 4. maddesinin b fıkrasında ülkemizi hedef alan dış mihraklara destek verircesine ödeme taahhütnamesine Türkiye’nin hiçbir şehrinde emsali olmadığı halde dolar kuru üzerinden zararın karşılanmasına dair protokol maddesi eklemiş, yazılı borç bedeli gerçekte olandan yüksek tutulmuş, Bu da yetmezmiş gibi bu protokolün 24 saat içerisinde imzalanması yönünde baskıda bulunmuş.

OSB hesaplarına bloke konuldu 
Bölge Sanayicilerinin ve Yöneticilerinin bu duruma itiraz etmesi sonucu Bölge Müdürlüğü hesaplarına
DİCLE EPSAŞ tarafından haciz koydurulmuş Sanayi Bölgesinin Belediyesi konumunda görev yapan Bölge Müdürlüğünün hizmet vermesini engellemeye çalışıldı. Urfa sanayisinin gelişmesi, ivme kazanması, sanayideki istihdamın arttırılmasına yönünde tüm kurum ve kuruluşların kenetlenerek destek verdiği Organize Sanayi Bölgesinin bu tür engellenmeyle karşı karşıya kalması sanayici tarafından tepkiyle karşılanıyor

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 11:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Herkes dedaş yükleniyor da acaba osb yoneticilerinin kabahati hiç yokmu.
El insaf madem hesaplarinizda para var odeme yapsaniz sorun olmayacaği kanaatindeyim.burda osb yöneticilerinin art niyetli olduklarinı anlmaktayiz.

Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Sayın yöneyici dünkü yorumumu yayınlamadıniz
Bam telinemi dokundum

SIRADAKİ HABER

banner195