Title of a News Article

Desteklemeler öne alınıyor...

Desteklemeler öne alınıyor...
banner206
 Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, bu yılki mazot ve gübre desteklemelerinin bir ay öne alınarak bir hafta içinde ödeneceğini açıkladı. Eyyüpoğlu, DEDAŞ’ın enerji dağıtım bölgesindeki 6 ilin ziraat odaları başkanları ile birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile çiftçinin enerji sorununun çözümü için yarın bir görüşme gerçekleştireceklerini de aktardı.

Çiftçiye 2018 yılının ilk müjdesi Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu’ndan geldi. Eyyüpoğlu, Mart ayı sonunda ödenmesi beklenen mazot ve gübre destekleme ödemelerinin öne alınarak en geç bir hafta içerisinde verileceğini açıkladı. Destekleme ödemelerinin piyasaya da can suyu olacağını açıklayan Eyyüpoğlu, ödemelerin erkenden yapılması konusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, ekibine, il müdürü ve personellerine çiftçi camiası adına teşekkür etti.
 

MAZOT VE GÜBRE DESTEKLEME ÖDEMELERİ 1 AY ÖNE ALINDI 
Eyyüpoğlu mazot ve gübre destekleme ödemelerinin en geç bir hafta içerisinde başlayacağını belirterek şöyle konuştu; “yılın ilk müjdesini çiftçilerimize veriyoruz. Mazot ve gübre desteklemeleri en geç bir hafta içerisinde çiftçilerimizin hesabına aktarılacaktır. Normalde bu destekleme mart ayı sonunda yapılacaktı. Sayın Bakanımız Ahmet Fakıbaba’nın yoğun çalışması, yine il müdürümüzün ve personelinin özverili çalışması ile destekleme ödemeleri bir ay erkene alındı. Emeği geçen tüm kesimlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.”


ENERJİ SORUNU BAKAN FAKIBABA İLE GÖRÜŞÜLECEK 
Öte yandan Eyyüpoğlu, ziraat odaları olarak çiftçiler için çalışmalarının devam ettiğini, bu kapsamda yarın DEDAŞ’ın elektrik dağıtım bölgesinde faaliyet yürüten 6 ilin ziraat odaları başkanları ile birlikte Ankara’da Bakan Fakıbaba ile bir araya gelerek çiftçinin enerji sorununu görüşeceklerini bildirdi.

Konuya ilişkin olarak konuşan Eyyüpoğlu, “15 Şubat Perşembe günü yani yarın Dicle elektriğe bağlı 6 ilin ziraat odaları başkanları olarak, Sayın Bakanımız Ahmet Fakıbaba ile görüşüp bir an önce çiftçinin elektrik sorunun çözümü konusunda desteğini isteyeceğiz. Çünkü şu anda çiftimizin pamuk ekip ekmeyeceği, daha önce vaat edilen çiftçiye elektrikte yüzde 65 indirim yapılacağı konusunda bir netlik yok. Bu yüzden sayın bakanımız ile görüşeceğiz ve alınan tüm sonuçları çiftimize duyuracağız. Ankara’daki görüşmeden olumlu sonuçlarla dönüp inşallah çiftçimize karşı mahcup olmayız” diyerek sözlerine son verdi.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142