Title of a News Article

DUDAK UÇUKLATAN RAKAM

DUDAK UÇUKLATAN RAKAM
banner206
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığından oluşan bir heyet, Yediemin garajlarında incelemelerde bulunarak katrilyon değerinde çürümeye terk edilen araçlar için yetkilileri göreve çağırdı.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, Haliliye İlçe Başkanı Basri Demir ve beraberindeki heyet, önce Sivil Toplum İzleme Platformu Başkanı Faruk Akbaş’ı daha sonra araç mezarlığına dönüşen Yediemin garajlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Yediemin garajlarında çürümeye terk edilen binlerce motosiklet ve aracın, 10-15 yıl sonra çürüyüp kullanılmaz hale geldikten sonra hurdacılara satıldığına dikkat çeken Yalçın, bu servetin heba olmaması için yetkilileri göreve çağırdı.

Şanlıurfa'da farklı modellerdeki binlerce motosiklet ve araç, çeşitli sebeplerden dolayı el konularak Yediemin garajlarına çekilip çürümeye terk ediliyor. Devlet tarafından el konulan bu araçların belli bir süreden sonra ihaleye çıkarılması gerektiğini ve bununla ilgilenecek bir komisyonun kurulmasını isteyen Yalçın, yetkililere çağrıda bulundu.

Şanlıurfa dışındaki diğer illerde, el konulmuş olan araçların 2-3 aydan sonra ihale yoluyla tekrar satışa çıkarıldığını söyleyen Yalçın, “Memleketimizin büyük bir sorunu haline gelen Yediemin garajlarındaki araçların ve motosikletlerin çürümesiyle alakalı incelemelerde bulunduk. Yediemin garajındaki görevli Hadi Öğe ile yaptığımız görüşmede konuyla alakalı detaylı bilgi aldık. Geçen sene gündeme getirilmesine rağmen halen çözülememiş olmasından dolayı yeniden gündeme taşımak istedik. Aldığımız bilgilere göre diğer çevre illerde bu sorun yaşanmıyor. Oradaki Yediemin garajlarında araçlar 2-3 ayda bir ihaleye yoluyla satışa çıkarılırken veya hurdaya dönen araçlar makine kimyaya gönderilirken burada belki maddi değeri çok yüksek meblağlara ulaşan araçlar maalesef çürümeye terk ediliyor. Ne ihale yoluyla satılıyor ne sahibi gelip alıyor, ne de buna bir çözüm bulunuyor. Bu kadar sıkıntılarla boğuşan bir memlekette bu araçların burada terk edilmesi yazıktır. Bu araçların burada toprak olmasını mı bekliyorlar.” dedi.


“Yediemin garajları adeta araç mezarlığına dönüşmüş”

Şanlıurfa’da 10-15 yıldır bu araçlar ile ilgili herhangi bir ihalenin yapılmadığını sözlerine ekleyen Yalçın, “Bunun yanında Yediemin garajları da araç koyacak yerleri olmadığından dolayı ciddi sıkıntılar yaşıyor. 10-15 yıldır Şanlıurfa’da bu araçlar ile ilgili herhangi bir ihale yapılmamış, hurdaya dönen araçlar hurdaya verilmemiş ve bu şekil bekletilmiş. Bundan dolayı buradan yetkililere sesleniyoruz. Özellikle yeni valimize sesleniyoruz. Valimizden ümitvarız ki bu sorun için mutlaka bir çözüm bulacaktır. Bu konuyla ilgili kendisiyle en yakın zamanda görüşeceğiz. Yetkililere bu çürüyen araçlar için bir çözüm bulmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Bir şekilde hurdaya çıkarılması gereken araçların hurdaya çıkarılması, ihale yoluyla satılması gereken araçların ihale yoluyla satılması gerektiğini söylüyoruz. Yediemin garajları araç mezarlığına dönüşmüş bu içler acısı bir durumdur. Yetkililer derhal buna bir çözüm bulmalıdır.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.


“Motosikletler burada canlı bomba olarak duruyor”

Yediemin garajlarında duran motosikletlerden benzin alamadıklarını, bundan dolayı 60 derece sıcaklığın altında adeta canlı bomba gibi durduklarını söyleyen Yediemin garaj sorumlusu Ahmet Demir, şunları söyledi: "Bize sürekli hacizli motosikletler geliyor. Üzerinde 10-50 bin TL haciz olan motorların değeri 50-100 TL'dir. Daha sonra bunlar üzerimizde kalıyor. Ayrıca buraya gelen motosikletlerin içindeki benzini alamıyoruz. 60 derece sıcaklıkta patlama ihtimali var ve böyle bir durumda bütün garajı yakar. Motosikletten bir litre benzin aldığımızda da sahibi gelip bizden 5 litre benzin parası alıyor. Bundan dolayı elimizi vurmuyoruz. Şu an bu motosikletler burada canlı bomba olarak duruyor. Bu durumda mağduruz. Defalarca yetkililere söylememize rağmen bir netice alamadık. Halen de beklemedeyiz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

Duyarlılıklarından ve ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR Şanlıurfa il teşkilatına teşekkür ettiğini belirten Demir, yetkililerden daha fazla duyarlılık beklediklerinin altını çizdi.


“25 bin motosiklet, 10 bin civarında araç var. Bu da katrilyonlarca servet demek”

Sivil Toplum İzleme Platformunu ziyaret eden heyet, burada konuyla ilgili olarak platform başkanı Faruk Akbaş'tan bilgi aldı.

Yediemin garajlarında 10-15 yıldır araçların yattığını söyleyen Akbaş, "Yıllardır hep gündeme getirdiğimiz bu kangrenleşmiş sorunu HÜDA PAR heyeti bizi ziyaret ederek tekrar gündeme taşıdı. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. 25 bin motosiklet, 10 bin civarında araçtan bahsediyoruz. Milletimizin katrilyonlarca servetinden bahsediyoruz. Mübalağa etmiyoruz. Yediemin garajında 10-15 yıldır çürümeye terk edilmiş araç var. Buraya bırakılan sıfır araçlar şimdi hurdaya dönmüş durumda. Bunların bir prosedürü yok mu? Bunlar ihale yoluyla satılamaz mıydı? Bu büyük bir vebaldir. Vazifesini yapamayan bürokrasi bunun hesabını veremeyecektir. Biz çok şey istemiyoruz. Yeni valimizin kuracağı bir komisyon ile burada satılması gereken araçların ihale yoluyla satılmasını, elde edilecek paranın hazineye irat olunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2017, 12:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
İşsiz
İşsiz - 7 yıl Önce

Onları çıkarmak için harcayacağımız paraya zaten sıfır araç geliyor ne gereği var :-)

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142