Title of a News Article

Ekmeğe Zamda Son Viraj

​​​​​​​Tahıl ürünlerinde geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 30'lara varan artışlardan nasibini alan buğday fiyatları ile ekmeğe zam kaçınılmaz oldu.

Ekmeğe Zamda Son Viraj
banner206

(URFASTAR) Şanlıurfa'da fırıncılar son günlerde ekmeğe zam yapılması yönündeki çağrılarını giderek yükseltiyor. Maliyet fiyatlarındaki artışa son olarak tahıl ürünlerindeki zam oranlarının da eklenmesi ile zarar ettiklerini dile getiren Şanlıurfalı fırıncı esnafı, dernekler aracılığıyla zam kararının bir an önce alınmasını istiyor.

VATANDAŞ 1.50 KURUŞUN YETERLİ OLACAĞINI SAVUNUYOR

Fırıncılardan zam çağrısı sürerken vatandaş ise fiyatların şuanda makul seviyede olduğun düşünüyor. Ekmeğe olası bir zam ile bütçelerin zorlanacağını dile getiren vatandaşlar, çözümün fiyat artışına dayandırılmaması gerektiğini savunuyor. Aksi takdirde evde ekmek yapımına başlayacaklarını belirten çok sayıda vatandaş, olası zam ile birlikte fırın ekmeğine talebin azalacağını ileri sürüyor.

TÜİK ARTIŞI AÇIKLADI

Türkiye İstatistik Kurumu Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2 artış gösterdi. Yıllık en fazla artış gösteren yüzde 26,59 ile tahıllar (pirinç hariç), grubu yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195