Title of a News Article

Elvan'dan Urfa için müjdeli haber

.

Elvan'dan Urfa için müjdeli haber
banner206

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan Şanlıurfa’ya 3 Milyar TL yatırım yapacak iş adamlarımız var müjdesini verdi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna 'dan il hakkında brifing alan Bakan Elvan burada Gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Elvan, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek, şeref defterini imzaladı. Daha sonra Vali Güngör Azim Tuna'dan bilgi alan Elvan, gazetecilere açıklamada bulundu.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan inanç turizminin başkenti Şanlıurfa'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Elvan, "Şanlıurfa sabır ve bereket şehri." ifadesini kullandı.

Kent halkının 1920'de Türk, Kürt ve Arap'ıyla düşmanı kentten attığı gibi terör örgütlerine karşı yine el ele omuz omuza vererek, mücadele ettiğini belirten Elvan, şöyle konuştu:

"15 Temmuz gecesi Şanlıurfalılar bir bütün olarak, bir araya gelerek Türkiye'nin istiklali ve istikrarı için sokaklara dökülüp demokrasiye sahip çıktılar. Şanlıurfa kardeşler diyarı olarak 500 bin Suriyeli vatandaşa kucak açtı. Bunlarla huzur içinde kardeşçe yaşıyor. Bunu dünyada başka bir ülkede göremezsiniz. Son 14 -15 yıldaki gelişmelere baktığımızda eğitimden sağlığa, ulaştırmadan sosyal destek programlara varıncaya kadar gerçekten çok büyük yatırımlar yaptık. Bütün Şanlıurfalılar da bunu çok iyi biliyor. Okul, derslik ve sağlık alanında Şanlıurfa'da ciddi yatırımlar yaptık. Şehir hastanesinin de ileriki yıllarda hizmete girmesiyle sadece bölgeye değil yurt dışına hizmet verebilecek bir alt yapıya inşallah kavuşacaktır."

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin zenginliğine de dikkati çeken Elvan, kentte sulama alanında önemli projeler gerçekleştirildiğini ve bunların devam edeceğini bildirdi.

Sanayi alanında da kentte önemli bir alt yapı oluşturulduğunu kaydeden Bakan Elvan, "Açıklamış olduğumuz Cazibe Merkezi programıyla inanıyorum ki Şanlıurfa bu bölgenin parlayan en önemli merkezlerinden olacaktır." diye konuştu.

 

"Cazibe Merkezi programı taleplerini aldık"

Bakan Elvan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Cazibe Merkezleri programı kapsamında yatırım yapmak isteyenlerin ön taleplerini aldıklarını belirterek, "Bu merkezlerimizin tamamından talepler aldık. Bu konuda Şanlıurfa için de yoğun bir talep olduğunu görüyoruz. Yaklaşık 3 milyar lira civarında Şanlıurfa'ya yatırım yapmayı öngörüyorlar. Bu konuda herhangi bir tereddütümüz bulunmuyor. Bazı yatırımcılarımızı da farklı illere yönlendireceğiz." değerlendirmesinde bulundu. Vali Tuna'nın Şanlıurfa'yı anlatan tablo hediye ettiği Bakan Elvan, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret ederek, kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Şanlıurfa'daki bazı projelere destek vereceklerini vurgulayan Elvan, bölge halkının teröre karşı dik durduğunu, terörün üstesinden el ele vererek, yatırımlar yaparak gelineceğini kaydetti.

Bakan Elvan'a ziyaretleri sırasında AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Ali Cevheri ve Mehmet Akyürek GAP idaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz eşlik   etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195