Title of a News Article

Emekliliğini Bekleyenlere Kötü Haber

Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş beklediği için emekli maaşı bağlanmayan milyonlarca kişinin merakla beklediği 'erken emeklilik' hayali suya düştü.

Emekliliğini Bekleyenlere Kötü Haber
banner206

Prim gün sayısını doldurduğu halde yaş beklediği için emekli maaşı bağlanmayan milyonlarca kişinin merakla beklediği 'erken emeklilik' mümkün mü sorusuna yanıt Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı'dan geldi. Bağlı, "Yok arkadaşlar, vicdanen de olmaz" dedi.

 

"37 YAŞINDA İNSANLARI EMEKLİ ETTİLER"

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen Bağlı, 7.2 milyon kişinin emekli olmak için yaş beklediğini belirterek, bu kişilerin eski mevzuata göre emekli olmaları halinde kamuya 400 milyar lira ek yük geleceğini belirterek, "Yok arkadaşlar, vicdanen de olmaz. 37 yaşında insanları emekli ettiler. 2006-2008 reformları yapılmasaydı yıllık sosyal güvenlik açığı 100 milyar lira olacaktı. Şimde 11 milyar lira civarında" dedi.

 

"TÜRK MUCİZESİ"

İsveç'e gittiklerini belirten Bağlı, "İddiayla söylüyorum Türkiye sağlık sigortası paketinin genişliği ve derinliği açısından İskandinav ülkelerinin bile önünde. Bu bir Türk mucizesi" diye konuştu.

 

BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Bağ-Kur prim borcu olanlar ile SSK prim borcu olan işverenleri kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması fırsatından yararlanmaya çağıran Bağlı, "Son başvuru tarihi 31 Ekim. Gelin son günü beklemeden başvurun. Özellikle peşin ödemelerde büyük avantaj sağlıyor; borcun anaparası üzerine enflasyonun yarısı kadar ilave ediliyor. Bugüne kadar 400 bin işveren 12 milyar liralık SSK prim borcunu; 160 bin esnaf da 800 milyon liralık Bağ-kur prim borcunu yapılandırmak için başvurdu" dedi. (KAYNAK: HÜRRİYET)

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142