Title of a News Article

Erdoğan'dan sigara tiryakilerine kötü haber...

Erdoğan'dan sigara tiryakilerine kötü haber...
banner206

Dünya Tütüne Hayır Günü'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Biz sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz" dedi ve vatandaşların sigarayı bırakmaları için yeni vergiler geleceğini belirtti.

Sigara karşıtlığıyla bilinen ve sigara içenlerden bırakma sözü karşılığında paketlerin üzerine tarih yazarak alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sigaraya karşı yürütülen mücadelede yeni vergilerin yolda olduğunun sinyalini verdi.

Dünya Tütüne Hayır Günü'nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı şunları söyledi:

"SİGARA MÜPTELASI VATANDAŞLARIMIZI ÇOK SEVİYORUZ"

"Biz bu sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Onların sigara fiyatlarını arttıralım, belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz fakat yine de kaçmıyorlar nedense? Ama biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz.

"HER ADIMIMIZ ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI"

Alkol düzenlemesinden uyuşturucuyla mücadeleye kadar her adımımız engellenmeye çalışıldı. Türkiye 1970'lerde 'İnşallah bol bol içki ve sigara içilir.' temennisiyle meyhane açan, Gümrük ve Tekel bakanları dahi görmüştür.

"TÜTÜN ENDÜSTRİSİ KENDİ KASALARINI DOLDURDU"

Gençlerimizi sigara, içki ve uyuşturucunun zararlarına karşı ne kadar bilinçlendirirsek, geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz. Tütün endüstrisi on yıllardır kendi kasalarını doldururken, milyonlarca genci özgürlüğünden etmiş, bağımlı bir hayata hapsetmiştir.

"EN ÇOK VERGİ YÜKÜNÜ SİGARAYA YÜKLÜYORUZ"

Gençlerimizi sigara, içki ve uyuşturucunun zararlarına karşı ne kadar bilinçlendirirsek, geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz. Tütün endüstrisi on yıllardır kendi kasalarını doldururken, milyonlarca genci özgürlüğünden etmiş, bağımlı bir hayata hapsetmiştir. En çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142