Title of a News Article

Erdoğan, Doların çözümünü buldu

Erdoğan, Doların çözümünü buldu
banner206
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, dövizdeki yükseliş üzerine yerli para çağrısını tekrarlayarak, "Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, doları, eurosu olanlar; bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir. Bu arada biz Rusya, Çin, İranile alışverişleri yerli para ile yapmak için görüşme yaptık. Başbakan, yarın akşam Rusya'ya gidiyor. Bunları konuşacak. Merkez Bankaları'na talimatı verdik. Bu oyunların karşısında kendi oyunumuzu oynacağız." dedi.

"İDAM ÖNÜME GELDİĞİNDE ONAYLARIM"

Erdoğan, FETÖ'cülere 'idam' cezası istenmesi konusunda da, "Bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Önüme geldiği anda onaylarım. Beni ne George ilgilendirir, ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir" dedi.


"ABDULLAH GÜL İLE BERABER YÜRÜDÜK BU YOLLARDA"

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.


Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiler, önce yol arkadaşınızı seçin, sonra yola çıkın derler. Yıllarca Abdullah Gül ile beraber yürüdük bu yollarda. İlk mitingimizi de burada yapmıştık. 14 yıl önce burada yola çıktık" dedi.

"SİZ KAÇACAKSINIZ BİZ KOVALAYACAĞIZ BUNU BİLİN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz'da bunlar, asker kılığına bürünmüş FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Ama bilmiyorlardı ki hesapların üzerinde bir hesap var, o da Rabbimin hesabıydı. Onlar bu hesabı düşünmediler. İşte millet o hesabı bozdu. Benim milletim gereğini yaptı. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan. İşte bu millet bunu yaptı. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Bu topraklar tarla değil, vatan. Bunu böyle bilesiniz. Pensilvanya'da hadi gel, kuyruğuna takılmış olanlar niye kaçıp gidiyorsunuz. Hepsi dünyanın bir yerine savruldu. Siz kaçacaksınız, biz kovalayacağız. Bunu bilesiniz.


"ŞEHİTLERİN VARİSLERİ İDAM İSTİYORSA DEVLETİN AF YETKİSİ YOK"

Bu şehitlerimizin hakkını alacağız. Kardeşlerim, bu şehitlerin varisleri eğer idam istiyorlarsa bununla ilgili olarak devletin af yetkisi yoktur. Bu işin yolu parlamentodur. Parlamentoda grup belli. Aynı şekilde muhalefet de ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. O şehitlerin hakkı kolay kolay ödenmez. Bekara karı boşamak kolaydır. Biz gözü yaşlı analarımızı, babaları, eşlerini, yavrularını dinledik. Beni ne George ilgilendirir, ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Benim milletim ne der, Allah ne der biz buna bakarız.

Bu millete kefen biçmeye çalışan herkes kendi sonunu hazırlamış demektir. Bunu 15 Temmuz'da benim milletim ortaya koymuştur. Bu asil millet mangal gibi bir yüreğe sahip olduğunu cümle aleme göstermiştir. PKK'yı kullanıp bizi bölmeye çalışanlar, sırtını PKK'ya dayayanlar hapse girince ne oldu. Yeter ki dimdik duralım" diye konuştu.

"PARALARINIZI ALTINA VE TL'YE ÇEVİRİN"

Tankla tüfekle, helikopterlerle yıkamayanların ülkeyi ekonomik darbe ile yıkmaya çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, "Yastık altında doları, avrosu olanlar, bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Bunları Türk lirasına döndürün. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Onun için 3-4 gün içinde milletim ne varsa Türk lirasına çevirmeye başladı" şeklinde konuştu.


DOLAR KARŞISINDA TÜRKİYE'NİN HAMLESİ: RUSYAÇİN VE İRAN'LA GÖRÜŞÜYORUZ

RusyaÇin ve İran ile alışverişi yerli para ile yapmak için adımlar attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah yarın akşam Başbakanımız Rusya'ya gidiyor. Görüşmeleri olacak. Ticaretimizi yerli para ile yapmanın adımını atacağız. Merkez bankalarımıza talimatları verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak. Onun için bu oyunların karşısında kendi oyunumuzu oynayacağız" dedi.


haberler.com

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2016, 18:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142