Title of a News Article

Ertekin'den umut dolu açıklama...

Başkan Ertekin "Şanlıurfa’nın Geleceği Parlak"

Ertekin'den umut dolu açıklama...
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)  14. Grup Meslek Komitesi (Toptan Genel Gıda Ticareti) sektöre ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı düzenledi. Toplantı bir sunum gerçekleştiren ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin "Biz Şanlıurfa’nın geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz" dedi.

Düzenlenen toplantıda sektörle ilgili sorunlar, görüş ve öneriler Meslek Komitesi tarafından değerlendirilerek ilgili kurum ve kuruluşlara iletilecek ve çözümü konusunda talepler dile getirilecek.

ŞUTSO 2. Kat Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, ŞUTSO Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Yönetim Kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin, Meclis Üyeleri M. Fatih Us, Mustafa Sonekinci, Murat Mesçi, Ş. Müslüm Köse, 14. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Akkuş, Başkan Yardımcısı Hamdi Şeker, Komite Üyeleri Mevlüt Kırkağaç, Sabahattin Mamuk, ŞUTİM Dernek Başkanı Faruk Akbaş, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Yunus Çolak, TKDK Uzmanı Kadir Ferit Karaaslan, Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Veteriner Hekim Reşat Demirkol ile davetliler katıldı.

Toplantı, 14. Grup Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Akkuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Akkuş konuşmasında şunları kaydetti: “ Birçok sektörde olduğu gibi bizim sektörde de mevcut sorunlarımız var. Bu sorunların belirlenmesi ve çözümü konusunda bu toplantıyı gerçekleştirdik. Amacımız daha iyi hizmet gerçekleştirmektir. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda bizleri yalnız bırakmayan tüm sektör yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Mehmet Akkuş’un açılış konuşmasının ardından ŞUTSO Meclis Üyesi M. Fatih Us bir konuşma gerçekleştirdi. M. Fatih Us konuşmasında şunları vurguladı: “Şanlıurfa, her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Sektörel anlamda daha etkin hizmet vermek ve ilimizin kalkınmasına katkı sağlamak adına, sektör yatırımcılarımız arasında kaynaşma, diyalog oluşturmak ve istişareler gerçekleştirmek üzere bu istişare toplantısını gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

M. Fatih Us’un konuşmasının ardından KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Karacadağ Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Yunus Çolak, TKDK Uzmanı Kadir Ferit Karaaslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden Veteriner Hekim Reşat Demirkol, kurumlarının yatırımcılara sağladığı hibe, destek ve teşvikler konusunda birer sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından, ŞUTİM Dernek Başkanı Faruk Akbaş yatırımcıların hibe ve destek alırken ve alım sürecinde yaşadığı sıkıntıları aktardığı bir konuşma yaptı.

Faruk Akbaş’ın konuşmasının ardından ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin Şanlıurfa’nın 2023 yılı hedefleri ile ilgili bir sunum yaptı. Başkan Ertekin sunumunda: “2023 yılında Şanlıurfa’nın kişi başı 25 Bin Dolar kişi başı gelire ve yaklaşık 130 Milyar TL toplam milli gelire ulaşması hedefleniyor. Bu hedefe ilimiz potansiyellerinin sadece yüzde 50’sini kullanarak, el birliğiyle çok çalışarak ve teknolojiden yararlanarak ulaşabiliriz. Biz Şanlıurfa’nın geleceğinin parlak olduğuna inanıyoruz. Moralimizi bozmadan, hep birlikte ve azimle çalışırsak tüm hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195