Title of a News Article

Ertekin'in önerileri dikkate alınacak mı?

.

Ertekin'in önerileri dikkate alınacak mı?
banner206

 BAŞKAN ERTEKİN, BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NA İLİMİZİN SORUNLARINI İLETECEK

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ilimizi ziyaretinde iletmek üzere ilimizin sorunlarıyla ilgili bir rapor hazırlayarak, sorunların çözümüne ilişkin taleplerini iletecek.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ilimizin çözülmesi gereken sorunlarını 10 Mayıs 2015 Pazar günü Şanlıurfa'ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletecek. Elektrik şebeke alt yapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi, GAP Master Planında hedeflenen 960 bin hektar alanın 2023 yılına kadar sulamaya açılması, yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanılması,fıstık bahçelerini sulamaya açılmasıgibi öncelikli sorunların çözümü için Başbakan Davutoğlu’na taleplerini iletecek olan Başkan Ertekin şu açıklamada bulundu “Şehrimiz her geçen gün büyüyor bu büyümeyle birlikte ihtiyaçlar ve problemler ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu problemleri ise en yetkili merci olan Sayın Başbakanımıza ileteceğiz. Sorunlarımızla ilgili Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bir yazı hazırladık. İnşallah problemlerimizin çözümü için gerekli destekleri Sayın Başbakanımızdan alırız” dedi.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin’in Başbakan Davutoğlu’na ileteceği sorunlar şunlar;

- GAP Projesinin sulama ayağı yavaş gidiyor, GAP Master Planında hedeflenen 960 bin hektar alan GAP Eylem Planı ile 570 bine düşürülmüştür. Verimli topraklarımızda susuz olarak ekonomik tarım yapılması mümkün değildir. GAP Master Planında hedeflenen 960 bin hektarın tamamının 2023’e kadar bitirilmesi lazımdır.

- Şanlıurfa’daki,  860 bin dekar fıstık bahçeleri acilen sulanmalıdır, verimi 10 kat arttıracak bu uygulama bir yılda yatırım bedelini amorti edecektir. Sulanmaz ise 20-30 yılda yetişen ağaçlar kurumaya mahkûm edilmiş olacaktır.

- Sanayi ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik maliyetlerini düşürebilmek için kendi enerjisini yenilenebilir enerjiden üretecek yatırımcılara uygun kredi ve fazla enerjiyi biokütle lisanslı fiyattan satma izninin verilmesi.

- Sık karşılaşılan elektrik dalgalanmaları ve elektrik kesintilerinin önüne geçebilmek için elektrik şebeke alt yapısının yenilenmesi ve güçlendirilmesi. 

- Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği yüksek hızlı tren için çalışmalara başlanılmalı,

-  Projesi bitirilen yük demiryolumuz ihale edilmeli.

- Kuzeybatı çevre yolumuz en kısa zamanda tamamlanması ve Havaalanı yolundaki sinyalizasyonların kaldırılması.

- Karayollarınca programa önerilen çevre yollarının yonca yapraklı köprülü kavşaklarına (Çevik kuvvet, Mardin yolu ve Akçakale yolu) bir an önce başlanmalı.

-  Harran’ı Viranşehir’e bağlayan Turizm Yolu’nun acilen tamamlanması.

- Bütçesi zayıf olan belediyemiz tarafından yapılamayacak ancak yakın zamanda Türkiye’nin nüfus bakımından beşinci ili olacak ilimize Ankara ve Gaziantep’te olduğu gibi metro hatlarının hükümetimiz tarafından yapılması; Organize Sanayi-Abide 20 km, Abide -Üniversite 25 km, Abide-Karaköprü otoban kavşağı 10 km.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2015, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195