Title of a News Article

Ev almak artık hayalin de ötesinde...

Ev almak artık hayalin de ötesinde...
banner206

(URFASTAR - ÖZEL HABER)

Türkiye'de son dönemlerde faiz oranlarının düşmesi ile birlikte Şanlıurfa'da konut fiyatlandırılması adeta uçuşa geçti. 3-4 ay öncesine kadar 200 bin TL'lik orta gelirli evler en az 50 bin TL artarak 250 bin TL'den satılmaya başlandı.

Merkez Bankasının 50 puanlık faiz indirimine gitmesi ile İstanbul Borsası bugün tüm zamanların rekorunu aşıp bankalarda faiz indirimleri uygulanırken, yaşananları fırsat bilen Şanlıurfa emlak sektörü, konut fiyatlarında artışa gitti. Son 6 aydan bu yana etkisini gösteren artışın son açıklanan faiz indirimi ile birlikte daha da artacağı tahmin ediliyor.

SON 6 AYDA RAKAMLARDA YÜZDE 25'LİK ARTIŞ YAŞANDI

Yaz aylarından itibaren faiz indirimine gidilmesi ile uzun süredir durağan bir şekilde süre gelen emlak sektöründe tekrardan canlanma gözlenirken, bu canlılık yıl sonuna kadar devam etti. Bankalardaki faiz oranlarının aşağı çekilmesi ile birlikte artan rakamlar karşısında vatandaş konut almakta giderek zorlanıyor. 6 ay öncesine kadar 200 bin TL'den satışa sunulan kontular 2020 Şubat ayı itibariyle 250 bin TL'ye çıkarken vatandaşlar yaşananlara karşı tepkili.

Devlet Bankalarında konut faizleri son güncellenen oranlara göre 0.94 olurken, yaşananlardan kiradakiler de nasibini aldı. Kira oranlarının da yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, bu konuda ortak bir karar alınmasını dile getiriyorlar.

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195