Title of a News Article

Eyüpoğlu Urfa'nın sorunlarını 7 madde ile sıraladı

Eyüpoğlu Urfa'nın sorunlarını 7 madde ile sıraladı
banner206

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu ve ilçe ziraat odaları başkanları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet E. Fakıbaba ve bakanlık yetkililerinin yer aldığı Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katıldı. Başkan Eyyüpoğlu Şanlıurfa çiftçi taleplerini içeren hayati öneme sahip 7 maddelik, dosyayı Bakan Fakıbaba’ya teslim ederken kendisine güvenlerinin tam olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısına katılarak çiftçi sorunlarına dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet E. Fakıbaba ve bakanlık yetkililerinin katıldığı toplandı toplantı 5 saat sürdü. Çiftçiler adına toplantıya katılan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, bölge çiftisinin yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosyayı toplantıda bakan Fakıbaba’ya teslim etti. Sorunların çözümü konusunda söz aldıklarını aktaran Başkan Eyyüpoğlu, toplantıda çiftçilerimizin sulama, destekleme, tarımın geliştirilmesi konusunda çalışma yapılması ve özellikle DEDAŞ konusundaki rahatsızlığın dile getirildiğini ve sayın bakan Fakıbaba’nın konuyla yakından ilgilendiğini aktardı.

Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, ‘Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı gerçekten çok verimli geçti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet E. Fakıbaba uzun bir mesai harcayarak bölgede faaliyet gösteren tüm kesimlere kulak verdi. Bunun için kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlerde ziraat odaları olarak çiftçi sorunlarımızın ve çözüm önerilerimizin yer aldığı özetle 7 maddeden oluşan dosyamızı kendisine teslim ettik. Gerek çiftçilerimiz gerekse oda başkanları bir konuyu gündeme getirdi. Gerekli çalışmalar hızla yapılarak çözüme ulaşmayı umut ediyoruz. Özellikle DEDAŞ’ın uygulamalarından duyduğumuz rahatsızlığı kendilerine sözlü olarak ilettik. Sağolsun sayın bakanımız sorunları hepimizin önünde DEDAŞ yetkililerine ulaştırdı. Sorunun çözümü konusunda da neler yapılabileceğini önümüzdeki günlerde bizler de takipçisi olacağız.’ Dedi.

Başkan Eyyüpoğlu ziraat odaları olarak iletilen sorunları ile şöyle özetledi;

1- Elektrik enerjisi ile sulu tarım döneminin bittiği bilinirken, sulama alanlarının genişletilerek enerji ile sulamadan vazgeçilmesini sağlamak.

2- TEDAŞ’ın kontrolsüz faturalamadan, keyfi elektrik kesme, ve cazibe sulama yapan çiftçimize bloke uygulamasından vaz geçmesi.

3- Harran ve Akçakale bölgesinde açık sulama sisteminden kapalı sulama sistemine geçiş sağlanmalı.

4- Fıstık için tarımsa destek taleplerinin karşılanması.

5- Uzun yıllardan buyana hazineden kiralanarak kullanılan tarım arazileri o toprağa emek veren çiftçiye satışının yapılması.

6- Değerli tarım arazilerine sahip olan Hilvan, Karakeçili, Viranşehir, Siverek ve merkez mahallelerine sulama Projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi.

7- Arazi Toplulaştırma çalışmalarının hızlandırılarak desteklemeden faydalanamama sorunun çözülmesi.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2017, 13:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Taner
Taner - 7 yıl Önce

Şanlıurfa ağaçlandırılsın

mehmetttt
mehmetttt - 7 yıl Önce

urfanin en büyük sorunu haksiz yere alinan topraklarin ağalarin elinden alınarak fakir fukaraya dağitilmasıdir.

Muhammed
Muhammed - 7 yıl Önce

Yeşil bir urfa istiyoruz

Suleyman karataş
Suleyman karataş - 7 yıl Önce

Ufuklar dar olunca cozum onerileride bu kadar olur bi kere en buyuk sorun ayakkarin baş olmasi nerde aşağilik yalaka hirsiz ve zalim varsa yetki ne hikmetse onlarda oluyor.durum boyle olunca daha çok dosya goturen ve alan olur...

Urfali
Urfali - 7 yıl Önce

Sülayman beliki sen ayaksin ondan başlari gürunCe zoruna gidiyur ordaki baskanlarda bakanda yemeyen yedirmeyenler ondan zoruna gitti

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142