Title of a News Article

Genç Çiftçilere hibe edilen hayvanlar teslim edildi

Genç Çiftçilere hibe edilen hayvanlar teslim edildi
banner206

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Genç Çiftçi Projesi kapsamında bugün Şanlıurfa’da düzenlenen törenle hibe olarak verilen büyükbaş hayvanlar sahiplerine teslim edildi. Hayvan teslim törenine Tarım Bakanı Faruk Çelik’te katıldı.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük Şanlıurfa programınca açılış, toplantı halka buluşma gibi programlara katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ilk gün yoğun bir tempo yaşadı. Dün gece Şanlıurfa’ya gelen bakan Çelik bugün yoğun bir tempo yaşayarak Urfalı hemşerileriyle kucaklaştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 170 çiftçiye 6’ar taneden olmak üzere büyükbaş hayvanın dağıtım törenine katılan Bakan Çelik burada önemli konuşmalar yaptı. Verilen hibelerden faydalanan genç kadınlar, yöresel kıyafetleriyle Bakan Çelik’ten büyükbaş hayvanlarını teslim aldılar.

İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Bakan Çelik’in yanı sıra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İlçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları Başkanlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası binası yanında yapılan büyükbaş hayvan dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, ‘Sayın Bakanımızla birlikte yaptığımız çalışmalar daha da güçlenecek’ dedi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın kısa bir selamlama konuşmasını yaptığı kürsüde, yapılan bu dağıtımın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ise, yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi;

“Çiftçilerimiz, geleceği için yarınları aydınlık olması adına önemli kararlar önemli projeleri hayata geçirmiş bulunuyoruz. Buradan Şanlıurfalı çiftçi kardeşlerime sesleniyorum, artık kafamıza göre iş yok. Planlı programlı bilimsel bir şekilde işleri yürüteceğiz. Yok ben böyle öğrendim babamdan, ben böyle alıştım, bu donem bitti. Toprak hangi ürünü daha verimli kılacaksa onları ekeceğiz. İl müdürlerimiz burada, çiftçiye sahip çıkacaksınız, çiftçinin derdiyle dertleneceksiniz, tepeden bakmak yok, onlarla kol kola olacaksınız. Hayvancılığın tarımın kalkınması için el birliği gönül birliği yapacaksınız. Bu coğrafyayı tarım adına daha iyi noktaya getireceğiz.”

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Çelik ve beraberindekiler Hibeden faydalanan çiftçilere büyükbaş hayvan ruhsatlarını teslim ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 18:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195