Title of a News Article

Genelge yayınladı! Tüm kurumlar destek verecek

Genelge yayınladı! Tüm kurumlar destek verecek
banner206
 Çocuk işçiliği ile mücadelede duyarlılığının artırılması için 2018’in “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı” ilan edilmesine dair Başbakanlık genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'de Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla genelge yayımlandı.

Çocukların zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal gelişimini olumsuz yönde etkileyen çocuk işçiliğinin, küresel ve ulusal çapta önemli sorunların başında geldiği belirtilen genelgede Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı”nın (2017-2023) yürürlüğe girdiği açıklandı.

"Program kapsamında, çocuk işçiliğini önlemeye yönelik temel stratejiler, faaliyetler ve bu faaliyetlerden sorumlu olan ve iş birliği yapılacak kurum ve kuruluşlar ile faaliyetlerin tamamlanma süreleri belirlenmiştir. Programda yer alan faaliyetlerin takibi yılda iki kez düzenlenen İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantıları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir."ifadelerinin yer aldığı genelgede toplumun çocuk işçiliği ile mücadeleye ilişkin duyarlılığının artırılması, programın politika ve hedeflerine en üst düzeyde katkı sağlanması amacıyla 2018 yılının “Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı” ilan edildiği duyuruldu.

Bu kapsamda programda yer alan faaliyetlerin etkin ve verimli bir şekilde yerine getirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca gereken her türlü destek ve yardımın titizlikle sağlanacağı belirtildi.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142