Title of a News Article

‘Hamarat Eller Çarşısı' hizmete girdi...

.

‘Hamarat Eller Çarşısı' hizmete girdi...
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yöresel yemek ve el işi sanatlarının sergilenip satışının yapılması amacıyla kurulan ‘Hamarat Eller Çarşısı’, Bakan Faruk Çelik’in katıldığı törenle hizmete açıldı.

Kadınların ev ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının hayata geçirdiği ‘Hamarat Eller Çarşısı’ bugün düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Sadece kadınların yaptıkları ürünlerin satışı yapılacağı çarşının açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve çok sayıda davetli katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Sosyal İşler Müdürü Sibel Toptan ve AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül birer açılış konuşması yaptı. Daha sonra konuşma kürsüsüne gelen

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna da, Hamarat Eller Çarşısı’nın hayırlara vesile diyerek, Şanlıurfa’nın zengin kültürünün bir arada sergilendiği neziz bir mekan olacağını söyledi. Kadınlarımızın iş gücüne katılım oranlarının gelişmiş ülkelere göre ülkemizde düşük olduğunu belirten Vali Tuna, “Hem ailesinin hem şehrinin ekonomisine katkıda bulunan kadınların Hamarat Eller Çarşısı turizme de hatırı sayılır bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Son olarak konuşan Bakan Faruk Çelik ise, Hamarat Eller Çarşısı’nın hayırlı olmasını dileyerek, burada hizmet verecek olan tüm kadınlara başarılar diledi.
Bakan Çelik, Vali Tuna ve beraberinde ki protokol üyeleri organik satış yapılan standları ve diğer çarşılarda inceleme yaptılar. 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2016, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195