Title of a News Article

Herkese 1.300 TL karşılıksız ödeme...

Herkese 1.300 TL karşılıksız ödeme...
banner206

Başvuru yapan vatandaşlar için devlet tarafından karşılık beklemeden 1300 TL verilecek! Başvuru yapan herkes için geçerli olan bu fırsat doğrultusunda ekonomik açısından sıkıntı çeken ya da ek gelir elde etmek isteyen vatandaşlar için olağanüstü fırsat geliyor. Günümüzde pek çok vatandaşımız bu fırsatı değerlendirmek amacıyla araştırma yapmaktadır. İşsizlik maaşına başvuran herkes işsizlik maaşını hak ediyor. Ancak bazı şartlar doğrultusunda başvuru kabul edilecek. En az 700 TL alabileceğiniz maaş ödemeleri hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Başvuru yapan için devlet tarafından karşılık beklemeden 1300 TL verilecek! Başvuru yapan herkes için geçerli olan bu fırsat doğrultusunda ekonomik açısından sıkıntı çeken ya da ek gelir elde etmek isteyen vatandaşlar için olağanüstü fırsat geliyor. Günümüzde pek çok vatandaşımız bu fırsatı değerlendirmek amacıyla araştırma yapmaktadır. İşsizlik maaşına başvuran herkes işsizlik maaşını hak ediyor. Ancak bazı şartlar doğrultusunda başvuru kabul edilecek. En az 700 TL alabileceğiniz maaş ödemeleri hakkında detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz…

KARŞILIKSIZ BAŞVURUYA 1300 TL!

102 milyar TL vatandaşlar için ilaç gibi geldi. Karşılıksız birçok vatandaşımız için başvuru yaparak bu fırsattan yararlanma imkânı verilecek. İşsizlik ödeneğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar İŞKUR’a başvuru yapanların sayısı kasım ayı içerisinde 136 bin 311’ini buldu. Bir önceki ay başvuru sayısı ise 121 bin 592’yi bulmuştu. İşsizlik Sigortası fonu kapsamında yapılan açıklama doğrultusunda işsizlik sigortasının uygulanmaya başlandı Mart 2002 tarihinden bu güne kadar sistem üzerinden elde edilen bilgilere göre 7 milyon 724 bin 373 kişi başvuru da bulundu. Bu doğrultuda 5 milyon 54 bin 87 kişi işsizlik ödeneği almayı hak etmiş bulunmaktadır. Başvuru yapan kişilere toplam 12 milyar 941,6 milyon TL ödeme fırsatı verilerek gündemimizde ki yerini aldı.

İŞSİZLİK MAAŞI ALMAK İÇİN NE YAPILMALI? ŞARTLARI NELERDİR?

İşsizlik maaşı bu zorlu süreç içerisinde birçok vatandaşımız için kurtarıcı oldu. Aynı zamanda normal zaman içerisinde de işten kovulursam bir süre işsizlik maaşıyla idare ederim diyen vatandaşlarımız da bulunuyor. Peki, herkese işsizlik maaşı veriliyor mu? Başvuru yapacak kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlar şu şekildedir. 4447 sayılı işsizlik Sigorta Kanunu 202 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte 13 yıl süre zarfı geçti. Bu süre doğrultusunda başvuru yapan kişilerin yaklaşık 1,5 milyonuna ret cevabı bildirildi. Koşulların bu konu üzerinde biraz esnetilmesi vatandaşların istekleri açısından önemli olmaktadır.  İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların evlilik, askerlik gibi nedenler doğrultusunda işten ayrılmaması gerekmektedir. Aynı zamanda kamuda mevsimlik işçilerin çalışmasının, 6 ay sigorta primi şartının dolmasına 1 gün kala 5 ay 29 gün sonra askıya alınması ya da işverenlerden işten çıkış belgesin alınmasında problem yaşanması gibi birçok sebepten ötürü işsizlik maaşı almak zorlaşmaktadır. Aynı zamanda işsizlik sigortasından para alınabilmesi için en önemli unsurlar arasında işçinin kusurları doğrultusunda iş akdinin sona ermemesi şartı bulunmaktadır. Günümüzde pek çok işveren kıdem tazminatı ödememek adına işçiye kusur yükleme yolu işe başvuru yapmaktadır. Bu süreç içerisinde işçi hem kıdem tazminatından hem de hakkı olan işsizlik maaşından yararlanma fırsatını kaçırıyor. İşsizlik maaşı alabilmek için en önemli unsurlar arasında önceki son 120 gün içerisinde sürekli çalışma şartı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu süreç içerisinde son 3 yıl içerisinde de en az 600 gün prim ödeme şartı da bulunmaktadır. İşçi 119 gün çalışıp işsiz kalması durumunda işsizlik maaşından yararlanma fırsatını elde edememektedir.

İŞÇİ İÇİNYASAL ENGEL BULUNMUYOR! 

Kanun içerisinde mevsimlik işçilerin işsizlik sigorta kapsamında olduklarına dair herhangi bir detay bulunmamaktadır. Bundan dolayı 600 gün ve 120 şartına uyanlar dışında ki bireyler işsizlik maaşından yararlanma fırsatını bulamayacaklardır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195