Title of a News Article

HOSAB’DA TEMEL ATMA NİSAN AYINDA

Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) için ilk kazma 2015 Nisan ayında vurularak temel atma gerçekleştirilecek.

 HOSAB’DA TEMEL ATMA NİSAN AYINDA
banner206

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulması planlanan HOSAB ile ilgili ziyaretler ve HOSAB Projesinin son durumu hakkında bilgilendirme gerçekleştirmek üzere Şanlıurfa’ya gelen İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İmalatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) Üyelerinden oluşan yaklaşık 30 kişilik bir heyet, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin’e bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi HOSAB için 2015 Nisan ayında temel atma gerçekleştirileceği müjdesini verdi.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Belediyesi, Şanlıurfa OSB Müdürlüğü, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) ve İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) işbirliği ile Türk tekstil sektörünün rekabet gücünü artırmak amacıyla gerçekleştirilecek olan ve 5 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen HOSAB’da temel 2015 Nisan ayı içerisinde atılacak.

Başkan Tanrıverdi “2015 Nisan ayında temelimizi atmaya hazırlanıyoruz”

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi Proje ile ilgili şu açıklamaları yaptı: “Şuanda altyapı çalışmalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz, plan ve proje çalışmalarımızı tamamlanmak üzere, hafriyat çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların tamamlanması akabinde ihale sürecini başlatarak 2015 Nisan ayında temelimizi atmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Başkan Ertekin “hedefimiz büyük”

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin ise yaptığı açıklamada: “Sizlerle hedefimiz büyük, ilimiz tekstil potansiyeli bakımından oldukça önemli bir bölge. Aslında bizim içimizden geçen, bu bölgeyi nasıl ki tarımsal bölge olarak Kaliforniya dünyada öne çıkıyorsa, Şanlıurfa’yı da aynen o bölge gibi tekstilde ünlü ve önemli bir merkez yapmak, markalaşma sürecini başlatmak, bu süreci başlatırken önemli destekler var onlardan da faydalanmaktır. İnşallah sizlerle bu beklentilerimizi gerçekleştireceğiz. İstihdam ve hammadde potansiyelimizle bunu gerçekleştirebilecek durumdayız. Sizler için her türlü desteği sağlamaya ve elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195