Title of a News Article

Hükümet düğmeye bastı! İndirim geliyor...

.

Hükümet düğmeye bastı! İndirim geliyor...
banner206
 Hükümet sigorta primlerini düşürmek için çalışma başlattı. Buna göre taban ve tavan fiyat uygulaması ile sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modeli üzerinde duruluyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Araç sahiplerini yüksek fiyatları dolayısıyla isyan ettiren kasko ve zorunlu trafik sigortası primleri düşmeyince hükümet devreye girdi. Konut, otomobil ve trafik sigortalarında primin düşürülmesi için başlatılan çalışma kapsamında primlere taban ve tavan fiyat belirlenmesi, sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması ve sürücü bazlı prim olmak üzere 3 model üzerinde duruluyor. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Akif Eroğlu, kendilerine yansıyan bir durum olmadığını ancak mevcut durumla ilgili bir çalıştay hazırlığında olduklarını söyledi.

 

TRAFİK SİGORTASINA İNDİRİM GELİYOR FİYAT İNDİREN OLMADI

Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu Başkanı Murat Büyükçelebi ise, sigorta primlerinin düşürülmesi için tüm hasar kademelerinde tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun yanı sıra sürücü odaklı fiyatlamanın da konuşulduğunu ifade eden Büyükçelebi, "Hasar yapmamış sürücüye daha düşük prim uygulanmasını öngören bir model bu. Daha önce vatandaşın bütün fiyatları görebileceği bir sistem kararı alınmıştı ama şirketler itiraz etti. Şimdi tavan fiyat konuşuluyor ama şirketler buna da muhalif" diye konuştu. Primlerde sürekli bir düşüşten bahsedildiğini ancak kesinlikle böyle bir durum olmadığını dile getiren Sigorta Aracıları ve Acenteler Derneği Başkanı İrfan Uzun ise, "Poliçe teminatları, başlama-bitiş teminatları aynı poliçeye bir şirket 1.000, diğeri 3.000 lira prim istiyor. Bu rekabet kurallarına aykırı" dedi.

 

TAVAN OLMAZSA DÜŞÜŞ ÇOK ZOR

Doğan Sigorta Brokerlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selcen Gür, "Sigorta sektöründe özellikle trafik sigortalarında orantısız fiyatlamalar sorunumuz hep vardı" dedi. Yurtdışında en çok sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modelinin uygulandığını dile getiren Gür, "Primlerin düşmesinin tek yolu hükümetin direkt fiyatlara müdahalesi. Daha önce bu konu gündeme gelmişti. Şimdi yeniden çalışma başlatıldı" diye konuştu.

 

TEK FİYAT, SORUNU ÇÖZER

Vatandaşın zarar görmemek için 64 sigorta şirketini gezip tek tek fiyat kıyaslaması yapmak zorunda kaldığını belirten İrfan Uzun, "Zorunlu trafik sigortasında tek fiyat tüm sorunu çözer" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195