Title of a News Article

İkbal'den boykot çağrısı…

.

İkbal'den boykot çağrısı…
banner206
 Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdülkadir İkbal, “Eğer halkımız bu bankalara yatırdıkları paralarını geri çekip yeniden para yatırmadıkları takdirde bu bankalar büyük bir ölçüde ayakta kalmakta zorlanacaklardır” dedi.

 

Haber: Osman Kaya

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine geçtiğimiz aylarda yüz binlerce vatandaş ellerindeki dolarları bozdurmaya başlamıştı. Bu kez de çağrının benzer bir şeklini de Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdülkadir İkbal yaptı. İkbal yatığı çağrıda vatandaşların Avrupa’ya hizmet eden bankalardaki paralarını çekmeye davet etti.

 

İKBAL: BANKADAKİ PARANIN KONTROLÜNÜ BUNLARA BIRAKMAMAK LAZIM

Basın açıklamasında vatandaşlara seslenen Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdülkadir İkbal, “Son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynanan ekonomik oyuna başta Reis-i cumhur Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere diğer yetkililerde bu hususa dikkat çekiyorlar. Yabancı bankalar ülkemizi sırtından vuran ekonominin büyük bir düşmanı olarak karşımıza çıkıyorlar. Yaşadığımız ekonomik felaketler göz önünde bulundurularak bankadaki paranın kontrolünü bunlara bırakmamak lazımdır. Zira şimdiye kadar çıkarılmış kanunların tümü bu bankaları korumak ve onların çıkarlarına hizmet etmesini kolaylaştırıyor. Bu soyguna son vermediğimi takdirde başta sanayici, tüccar olmak üzere çiftçi, memur ve işçi ve tüm halkımız telafisi imkânsız zararlar görmekte ve görmeye de devam edecektir. Sayın reis-i cumhur zaman zaman dövizlerinizi bozdurun diye tavsiye de bulunmuş ve birçok insanımı bu çağrıya uyarak elindeki dövizi bozdurmuştur. Bazı insanlarımız kendi zararına da olsa büyük bir fedakarlık yaparak ülkesine zarar vermek isteyenlere karşı durmak istemiştir. Ancak bir husus daha var ki halkımız buna uyduğu takdirde hiçbir zarar görmeden bu bankalara gerekli dersleri verebilir. Eğer halkımız bu bankalara yatırdıkları paralarını geri çekip yeniden para yatırmadıkları takdirde bu bankalar büyük bir ölçüde ayakta kalmakta zorlanacaklardır. İşin en can alıcı noktası da burasıdır. İçi boşalmış bankaların büyük zararlarla karşı karşıya kalarak defolup gitmelerinden başka çareleri kalmayacaktır. Her fırsatta bizi arkadan hançerleyen uluslar arası sermayenin temsilcileri olan bankalara karşı boykot çağrısını yapıyoruz” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2017, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142