Title of a News Article

İmzayı atan Ak Partili Başkan

TKDK IPARD-II kapsamında Şanlıurfa'da ilk kez zeytinyağı üretim tesisi kurulacak.

İmzayı atan Ak Partili Başkan
banner206
TKDK’nın IPARD-II Çağrı İlanı kapsamında Şanlıurfa’da zeytinyağı üretimine destek verecek. Bu kapsamda Ecg Gülpınar Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’yle kurum arasında sözleşme imzalandı. Şirketi temsilen AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış imzayı attı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Şanlıurfa’da zeytin üretimine destek verecek. Bu kapsamda Ecg Gülpınar Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti’yle kurum arasında sözleşme imzalandı. Şirketi temsilen AK Parti Haliliye Kadın Kolları Başkanı Gülistan Satış imzayı attı.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim ile Ecg Gülpınar Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti arasında,  IPARD-II 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında onaylanan 60 ton/gün zeytin işleme kapasiteli zeytinyağı üretim projesi için hibe sözleşmesi imzalandı.

Yetim, zeytin üretiminin kısmen verimsiz ve kıraç arazilerin değerlendirilmesi için iyi bir alternatif olduğunu belirterek, üretimin yanında tarıma dayalı sanayinin de geliştirilerek katma değer sağlanması gerektiğini ifade etti.

 

Yetim, Şanlıurfa’da bulunan 4 adet zeytin işleme tesisinden ikisinin, TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenerek kapasitelerinin arttırıldığını, modernizasyonlarının yapıldığını ve bu iki işletmenin ilimizdeki zeytinyağı üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştirdiğini, TKDK desteği ile kurulan modern ve sürdürülebilir tesislerin Şanlıurfa’yı zeytin üretim ve işleme sektöründe önemli bir konuma getireceğini belirterek zeytin işleme tesislerine 500 bin avroya kadar olan yatırımlarda yüzde 65 hibe verdiklerini söyledi.

Kaynak: AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 19:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

emeği geçenlere teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner195