Title of a News Article

İnşaat sektörüne bir darbe çimento fabrikalarından!..

İnşaat sektörüne bir darbe çimento fabrikalarından!..
banner206
Şanlıurfa'da, inşaat firmalarına, müteahhitlere ve hazır beton firmalarına deyim yerindeyse kan kusan çimento fabrikaları satıcılar ile tüketiciler arasında ciddi anlamda sıkıntıların yaşanması sebep olmaya başlamıştır.

Demirden sonra inşaatın en önemli kalemi olan çimento, beton 2017'nin başından bu yana yaklaşık yüzde 40 gibi bir zam oranında artış yaşaması sektörünün belini kırdı.

Bölgedeki çimento fabrikalarının, 1-2 gün ara ile anlaşmalı olarak yüksek oranda zam yapması inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. 

Çimento fiyatlarında yaşanan artışın yanı sıra banka faizlerinin de diğer yandan yüksek olması konut satışlarını tamamen durdurdu. 

Proje ofislerinde planlanan konutlar uygulamaya geçmeyerek istihdama ve çalışan inşaat işçilerini büyük ölçüde etkiliyor. Bu anlamda işçi ve iş veren arasında ciddi anlamda sıkıntılar oluşuyor.

Alınan bilgilere önümüzdeki günlerde ise çimento üreticilerinin tekrar bir araya gelerek bir zam daha yapacakları söyleniliyor. 

Bu kartelden en çok etkilenen ve adeta çıkmaza giren firmalar arasında hazır beton üreticileri de var. Hazır Beton üreten firmalarında yoğun bir şekilde kullandıkları çimento ürününe yapılan zam oranı hem beton firmalarına hemde konut yapanlara işin için çıkılmaz bir hale getiriyor. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2017, 18:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Erol
Erol - 7 yıl Önce

Kazanan kazandı gitti zaten

Freeurfali
Freeurfali - 7 yıl Önce

Bunlar kravatlı mafya

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142