Title of a News Article

İsotun Yağını Çıkardılar

Daha önce organik nar ekşisi, nar çekirdeği yağı gibi ürünler çıkararak Şanlıurfa'ya marka değerler katan GAPNATURA, bu kez meşhur Urfa isodunun yağını görücüye çıkardı.

İsotun Yağını Çıkardılar
banner206

Organik gıda ve kırsal kalkınma projelerine uzun yıllardır devam eden Şanlıurfalı Eczacı Medet Abbasoğlu, kurucusu olduğu şirketin araştırma geliştirme faaliyetleri sonucu isot yağını çıkarmayı başardı.

Sağlıklı bir hayat için organik beslenmenin en önemli unsur olduğunu belirten GAPNATURA şirketinin kurucusu Ecz. Medet Abbasoğlu, uzun yıllar nar konusunda çalışmalar yaptıklarını, nar meyvesinden organik nar ekşisi ve nar çekirdeği yağı elde ettiklerini hatırlattı.

GAPNATURA’nın sunduğu, Harran Üniversitesi’nden gıda mühendisi akademisyenler  ve çeşitli kuruluşlardan uzmanların katıldığı araştırma ve geliştirme projeleri sonucunda yerli Urfa isodu çekirdeğinden yağ elde ettiklerini belirten Eczacı Medet Abbasoğlu, “Bunu başarabilmek için epey uğraş verdik. Bir kere tamamen yerli isot çeşidi olmasını istedik. Bunu da ancak çok güvenebileceğimiz yerlerden zor temin ettik. Yağı çıkardığımızda ilginç bir şeyle karşılaştık. Kırmızı isodun çekirdeği beyaz olmasına rağmen, çekirdekten çıkan yağ da kırmızıya yakın bir renkteydi. Biz normalde açık sarı veya renksiz bir yağ bekliyorduk. Bu bizim için sürpriz oldu” dedi.

İsot yağının çok önemli tıbbi ve kozmetik etkileri olduğunu kaydeden Abbasoğlu, ilk fırsatta gıda takviyesi ve kozmetik ürünler üretmek için çalışmalara başlayacaklarını dile getirdi.

İSOT YAĞI SAÇ ÇIKARIYOR

Urfa isot yağı, İzmir Organik Fuarı'nda tanıtıldı.
İsot yağının alternatif tıp ve kozmetik alanda çok geniş kullanım alanına sahip olabileceğini belirten Gıda Mühendisi Doç. Dr. Hasan Vardin ise isot yağını laboratuar ortamında araştırdıklarını, etken maddelerini tespit ettiklerini belirterek, “Öyle sanıyorum ki, isot yağı tıp, gıda ve kozmetik sanayisinde çok fazla ilgi görecek. Kırmızı isot yağı yüksek linoleik asit içeriyor, bu nedenle besleyici ve fonksiyonel özelliklere sahip. Ayrıca içeriğinde yüksek miktarda alfa tokoferol ve kapsaisin bulundurmasından dolayı önemli düzeyde antioksidan aktiviteye sahip. Sağlık alanında yapılan araştırmalarda ise isot yağının kan dolaşım hızını arttırarak metabolizmayı hızlandırdığı, kalp-damar rahatsızlıklarını azatlığı, iltihap giderici, kan şekerini düşürücü, ağrı kesici özelliklere sahip olduğu ortaya konmuştu. Aynı zamanda kozmetik alanda saç dökülmesini önleyici ve saç çıkarıcı etkileriyle de oldukça ilgi görmesi bekleniyor” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142