Title of a News Article

Kadınlara Kadın Desteği

Kadınlara Kadın Desteği
banner206
Yeni Dünya İş Kadınları Platformu Başkanı Havva Firdevs Külünk ve platform üyesi iş kadınları, Şanlıurfa'da uygulayacakları projelerini tanıtmak amacıyla Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi ziyaret etti.

Platformları ve uyguladıkları projeler hakkında bilgiler veren Havva Firdevs Külünk, Yeni Dünya İş Kadınları Platformu olarak, anadoluda ulaşılmayan dezavantajlı kadınlara ulaştıklarını, sermayelerini verdiklerini ve sağladıkları sermaye ile üretim yapılmasını sağladıklarını söyledi. Elde edilen üretimi pazarlayıp, üretici kadınların hakedişlerini geri gönderdiklerini belirten Külünk, devlet veya herhangi bir kuruluştan destek almadıklarını, tüm bütçenin kendi üyeleri tarafından sağlandığını söyledi.
Platformun, işveren ve akademisyen kadınlardan oluştuğunu dile getiren Külünk, beşinci projelerini Şanlıurfa'da uyguladıklarını, amaçlarının Türkiye'nin 81 iline ulaşmak olduğunu söyledi.
2012 Yılında kurdukları platformun bir yardım kuruluşu olmadığını, kadınlara istihdam alanı oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Külünk, "Kadınlara balık vermiyor, balık tutmayı öğretmek istiyoruz. Yılda 50 kadına ulaşırsak 10 yılda 500 kadının hayatına dokunmuş olacağız" dedi.

Yeni Dünya İş Kadınları Platformu başkanı Havva Firdevs Külünk'e ziyaretlerinde platform üyeleri Merve Bingöl, Dilruba Külünk, Hülya Kaymaz ve Av. Zehra Kazan da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142