Title of a News Article

KAYA; "ŞANLIURFA 2 MİLYON TON HUBUBAT ÜRETİYOR”

KAYA; "ŞANLIURFA 2 MİLYON TON HUBUBAT ÜRETİYOR”
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın Türkiye hububat üretiminin 2 milyon tonunu karşıladığını söyledi.

 

Rekabetçi sektörler programına sunularak yüzde yüz hibe desteği alan 90 bin tonluk Hububat Lisanslı Depo Projesi’nin eğitimleri Viranşehir’de yapıldı.

 

4.’sü düzenlenen ve Viranşehir Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk Eğitimlerinin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa’nın Türkiye hububat üretiminin yaklaşık 2 milyon tonunu karşıladığını belirtti.

 

Suruç Ovası’nın sulamaya açılmasıyla birlikte gerek hububat gerekse pamuk üretiminin iki katına çıkacağına inandıklarını ifade eden Başkan Kaya, Türkiye’nin tahıl ambarı şanlıurfa’da 90 bin tonluk Hububat Lisanslı Depo Projesi’ni kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

Lisanslı depoculuğun faydalarını ve kazandıracakları konusunda da katılımcıları bilgilendiren Kaya, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Açılış konuşmalarının ardından Toprak Mahsülleri Ofisi- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin Genel Müdürü Mehmet Tekin ise, "Lisanslı Depoculuk Tarafından Sunulan Hizmetler ve Lisanslı Depoculuk Üzerinden Verilen Devlet Destekleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

Banka temsilcileri ise; Elektronik Ürün Senetleri ve Lisanslı Depoculuk yatırımları hakkında katılımcıları bilgilendirerek sorularını cevapladı.

 

Siverek’te gerçekleştirilen Toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Toprak Mahsülleri Ofisi- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’nin Genel Müdürü Mehmet Tekin, Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk A.Ş. Teknik Destek Ekibi, banka temsilcileri, Siverek’te bulunan üretici, sanayici, tüccarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142