Title of a News Article

Kayıt dışı anlatıldı

.

Kayıt dışı anlatıldı
banner206
SGK'DAN ÖĞRENCİLERE ‘KAYIT DIŞI İSTİHDAM’ SEMİNERİ

2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte Sosyal Güvenlik Bilincinin erken yaşlarda oluşması amacıyla Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, İMKB Çok  Programlı  Lisesi öğrencilerine kayıt dışı istihdam ve iş kanunu hakkında bilgilendirme semineri verildi.
Seminere Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdür yardımcısı Bilal Akgün, Kadim Servis Şefi Sabiha Çakmak Gülçek, Performans ve Koordinasyon Sorumlusu Ali Gündüz, Muhasebe Öğretmeni Mehmet Yumuşak, Okul İdarecileri ile öğrenciler katıldı.  
Programda öğrencilere eğitim veren SGK İl Müdür Yardımcısı Bilal Akgün, kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında öğrencilere, Kayıt dışı istihdamın türleri, nedenleri, olumsuz sonuçları ile Kayıt dışı istihdamı azaltmak için yapılan çalışmalar ve sonuçları hakkında bilgi verildi. Çalışma hayatına başladıkları zaman mutlaka sigorta yaptırmaları gerektiğini belirterek, sigortalı çalışmanın önemi anlatıldı. Akgül, öğrencilere yönelik bu tip bilgilendirme faaliyetlerinin devam edeceğini ifade etti. Sunum sonunda soru-cevap olarak öğrencilerin soruları yanıtlandı.
 

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2016, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195