Title of a News Article

KILIÇOĞLU “ TAŞERON FİRMALARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

.

KILIÇOĞLU “ TAŞERON FİRMALARI GÖZ ARDI EDİLEMEZ”
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kılıçoğlu, yaptığı açıklamada “Taşeron işçilerin kadroya alınmasında taşeron firmalarının göz ardı edilmesinin “telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğuracağını” söyledi.

Kadir Kılıçoğlu, taşeron işçilerin kadroya alınması kararının ve basına yansıyan taslağın taşeron şirketlerini, bu şirketlerin bünyesinde çalışan işçileri, bankaları, bu sektöre bağlı olarak çalışan diğer sektör işletmelerini de olumsuz etkileyeceğini ifade ederek “Türkiye Genelinde 15 yaş üstü işsiz sayısı 3 milyon 57 bin kişi olduğu,  taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesi durumunda halihazırda çalışan mevcut 720.000 taşeron işçisinden en az 150-200 bin işçinin gerekli şartları taşımadığından işlerine son verileceği bunun yanı sıra Türkiye genelinde sayıları 25 bini bulan taşeron şirketlerinin bünyesinde çalışan 150 binin üzerinde ki işçilerin de işsiz kalacağı ve bu durumun Türkiye de işsizlik oranını ciddi şekilde arttıracağı anlaşıldığından bu konunun tarafları ile konuşularak çözüme gidilmesinde yarar olacağı kanaatindeyim” dedi.

Sektör yasa çıkmadan etkilendi”

Kadir Kılıçoğlu şöyle devam etti “Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın taşeron işçilerinin kadroya alınacağına ilişkin açıklamalarının hemen ardından sektör firmalarının bankacılık işlemlerini kilitlenmiş, krediler geri çağırılmaya başlanmış, sözleşme yapmak üzere olduğumuz işlerle ilgili teminat mektupları verilmemeye başlanmıştır ve sektör daha ortada bir yasa olmadan mağduriyetler başlanmıştır.

 “Önce pilot ilde denensin”

Türkiye genelinde 720.000 taşeron işçiyi, 25 bin firmayı ve dolaylı olarak 4 milyon insanı ilgilendiren bir yasanın öncelikle pilot bir ilde denenmesini, uygulamanın başarılı olması durumunda tüm Türkiye genelinde uygulamaya sokulmasının daha uygun olacağı. Ve uygulamanın artı ve eksilerinin bu şekilde daha iyi tespit edileceğini ve sektör çalışanlarına da bir sürenin verilmiş olacağından mağduriyetin en asgariye indirilmesi sağlanmış olacaktır”.

Kılıçoğlu, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü “Türkiye genelinde 25 bin şirketin bulunduğu bir sektörün bir anda ortadan kaldırılmasının telafisi güç ve imkansız sonuçlar doğuracağı anlaşıldığından öncelikle sektör şirketlerinin nefes alabilmesi için süre verilmesi gerektiği, mevcut sözleşmelerinin devam edeceğine ilişkin acil açıklama yapılması gerektiği, mevcut şirketlerin değer kaybının önlenmesi için düzenlemeler yapılması gerektiği ve bu yasanın pilot bölge ile başlanılması gerektiği anlaşıldığından adımların bu doğrultuda atılmasının ülkemiz için, sektör çalışanlarımız için daha uygun olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195