Title of a News Article

Kurda son durum

Kurda son durum
banner206
Aşırı sıkışan altın ve dolarda hızlı hareketler bekleniyor. Dolar ve altın Türk halkının en çok yatırım yaptığı iki yatırım şekli. Birçok yatırımcı yukarı fiyatların görüleceği öngörüsü ile dolar ve altına yatırım yaptı. Fakat beklenti henüz gerçekleşmiş değil. Uzmanlar uyarıyor, bu hafta altın fiyatları ve dolar kurunda sert kırılımlar yaşanabilir. İşte uzmanların altın ve dolar yorumları.

Dolar ve altın fiyatları son birkaç aydır yukarı yönelimli bir bantta hareket ediyor. Dolar 5.80 ile 6.20 arası gelip gidiyor, ons altın ise 1590 dolar ile 1675 dolar arası gidip geliyor. Dolar ve altında sıkışmanın artık sonuna gelindiğini ifade eden uzmanlar bu hafta altın ve dolar fiyatları ile ilgili yönün belli olacağını ifade ediyorlar. Hem dolar hemde altında ciddi anlamda bir sıkışma söz konusu. Sıkışma sonrası sert hareketlere dikkat.

SIKIŞMA NEDİR?

Fiyatlar trend içerisinde hareket ederken zaman zaman yön arayışına girer ve bir duraksama yaşanır. Duraksamanın nedeni piyasanın yönü konusunda yatırımcıların kararsız kalmasıdır. Piyasanın kararsız hareket ettiği bu zamanlarda alıcı ve satıcıların hareketleri hep aynı seviyelerde dengelenir. Arz ve talebin benzer seviyede dengelenmesi fiyatlarda sıkışıklığa neden olmaktadır. Denge bozulduğunda piyasada sert hareketler beklenir. Finans365.com

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2020, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195