Title of a News Article

Nakil işleri kolaylaşacak

Nakil işleri kolaylaşacak
banner206
 2018 yılı merkezi yönetim bütçe kanununda yer alan hükme göre, Aile Bakanlığı ile Gençlik Bakanlığına naklen geçişler kolay olacak.

Bilindiği üzere, bir kamu kurumuna bir yıl içinde kaç adet atama izni verileceği ve kaç personelin nakil olabileceği, Bütçe Kanunlarında yer alan hükümler ile belirlenmektedir.

31/12/2017 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 2018 yılı Bütçe Kanunun İ cetvelinde yer alan düzenleme şu şekildedir

"Kamu Görevlilerine İlişkin Toplam Atama Sayısı Sınırı

Açıktan veya nakil suretiyle; 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarına 4.000,190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sının 9.000 adettir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukat, psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı, mimar ve mühendis unvanlı kadroları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait serbest memur kadrolarına merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatı öğretmen kadrolarına ise Milli Eğitim Bakanlığının örgün ve yaygın eğitim kuramlarında görev yapan öğretmenler arasından nakil suretiyle yapılacak atamalar bu sayı sınırlarına tabi tutulmaz. Ayrıca yükseköğretim kuramlarının boş öğretim elemanı kadrolarına 2017 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kuramlarından ayrılan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açıktan veya nakil suretiyle atama yapılabilir."

DEĞERLENDİRME

Bütçe Kanununun İ cetvelinde yer alan düzenlemeye göre,

1- Tüm kamu kurumlarına, memur kadrolarına atama yapabilmek için verilen toplam izin sayısı 5 bindir. Bu sayının kurumsal bazda dağılımı daha sonra Devlet Personel başkanlığınca açıklanacaktır.

2- Bir kamu kurumunun naklen personel alması durumunda, kendisine tahsis edilecek atama izni sayısı azalacaktır.

3- Ancak,

a- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukat, psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı, mimar ve mühendis unvanlı kadrolarına naklen alacağı personel bu sınırlamaya tabi değildir.

b- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının taşra teşkilatı öğretmen kadrolarına Milli Eğitim Bakanlığının örgün ve yaygın eğitim kuramlarında görev yapan öğretmenler arasından yapacağı naklen alımlar bu sınırlamaya tabi değildir.

c- Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait serbest memur kadrolarına naklen alacağı personel bu sınırlamaya tabi değildir.

Memurlar.Net - Özel

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195