Title of a News Article

O süre bugün sona eriyor

O süre bugün sona eriyor
banner206

SGK prim yapılandırmasına başvuran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödemeleri için bugün son gün.

Şanlıurfa Sosyal Güvenlik (SGK) İl Müdürü İsmail Ünlü, SGK prim yapılandırması ile ilgili vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin bugün sona ereceğini duyurdu.

İl Müdürü Ünlü ödemelerin bugün mesai bitimine kadar banka şubelerinden yapılabileceği gibi, gece  24.00’ a kadar mobil bankacılık, internet bankacılığı ve banka ATM lerinden ve  E-Devlet üzerinden kredi kartı ile de ödeme imkanı bulunduğunu belirtti.

BAĞ-KUR BORÇLARI SİLİNEBİLECEK

SGK borç yapılandırmasının Bağ-Kurlulara da önemli avantajlar getirdiğini aktaran İl Müdürü Ünlü, “BAĞ-KUR sigortalılarının daha önceki kanunlarla durdurulan hizmet sürelerine ilişkin prim borcu asılları Yİ-ÜFE ile güncellendi. 31 Mart 2021 tarihine kadar ödemeleri halinde durdurulan hizmet süreleri ihya edilecek” şeklinde konuştu.

GSS BORCUNA ÖDEME KOLAYLIĞI

İl Müdürü Ünlü, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme cezası ve zammının tamamı silineceğini altını çizdi.
Ünlü, “GSS sigortalısı olanlardan daha önce hiç gelir testine başvurmayanların ise bugün mesai bitimine kadar gelir testine başvurmaları halinde GSS primleri, gelir testi sonucuna göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenebilecek. Gelir testi sonucunda aynı hanede yaşayan ve aile içindeki geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu tespit edilenlerin prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195