Title of a News Article

OSB’nin en büyük sorunu çözülüyor

OSB’nin en büyük sorunu çözülüyor
banner206

Türkiye'de, yatırımcıların gözdesi haline gelen Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi’nin su sorunu çözümü için taraflar bir araya geldi.

Organize Sanayi Bölgesi’nin su isale hattı sorunu bugün masaya yatırıldı. OSB Müdürlüğü ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü iş birliği yaparak bölgede yaşanan sorun için karar aldı.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda bir araya gelen taraflar uzlaşarak 1. ve 2. Bölgede yaşanan su sorununun ortadan kalkması için el sıkıştılar.

OSB Müdürü Yunus Emre Aksu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, ŞUSKİ Genel Müdürü Hamdi Us, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Demirkol, Tümsiad Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin ve bazı yatırımcılar katıldı.

Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan su İsale hattının tamamen ŞUSKİ’ye devrinin yapılması ve hattın tamamlanması taraflar bugün ilk toplantıyı gerçekleştirerek hem fikir oldular. İsale hattının tamamlanması ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan sanayicilerin su sorunu çözülmüş olacak.

OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapan iş adamları adına Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi’den indirim talebinden bulundu. Başkan Çiftçi, su faturalarıyla ilgili bu konuyu ilk meclis toplantımızda gündeme getirip sonuca bağlayacağız’ dedi.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu ise yaptığı açıklamasında şunları söyledi;

 “Üretim sektöründe 90’lı yıllarda % 30 seviyelerinde olan kar oranı 2000’li yılların başında dünya konjektörünün değişmesi ile kar marjları ortalama %7 seviyelerine düşmüştür. Bu nedenle sanayici maliyetleri azaltmanın yollarına girmiştir. Üretim sektöründe önemli 4 gider kalemi bulunmaktadır. Bunlar personel maliyetleri, ham madde, enerji ve dağıtım kanalları yani pazarlama maliyetleridir. Şanlıurfa Organize Sanayisi, tekstil ve hazır giyim yoğunlukta olduğundan dolayı su gideri hem enerji hem hammadde özelliği taşımaktadır. Belediye başkanımızın su indirimi ile sanayicimiz önemli bir girdi maliyetinden kurtularak nefes alacaktır. Ayrıca su indirimi bölgemize olan yatırım başvurularını da arttıracaktır. Öte yandan bizlere ve Sanayi bölgemize sundukları katkılarından Müteşebbis Heyeti Başkanımız  Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna beyefendiye de teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.”

Su isale hattı sorunun çözüme kavuşması için yapılan bu ilk toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2017, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195