Title of a News Article

Pamuk Urfa'da yüzde 50 olacak

Pamuk Urfa'da yüzde 50 olacak
banner206

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Suruç Ovasının sulanmasıyla Şanlıurfa’nın Türkiye pamuk üretiminin yüzde 50’sini karşılayacağını söyledi.

 

Şanlıurfa Ticaret Borsası’nın Rekabetçi Sektörler programından faydalanarak tamamı hibe olan 90 bin Tonluk Hububat Lisanslı Depo Projesinin eğitimleri bugün de devam etti.

 

Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk Eğitimlerinin ikinci gününde açılış konuşması yapan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, TÜİK verilerine göre Şanlıurfa’nın Türkiye pamuk üretiminin yüzde 42’sini karşıladığını söyledi.  Suruç ovasının sulanmasıyla birlikte bu oranın yüzde 50 olacağına inandığının altını çizen Kaya, "Pamuk tekstil sektörümüzün ham maddesi ve ihracatımızın büyük bir kısmı tekstile dayanıyor. Bizler de hem pamuğun hem de hububatın daha iyi koşullarda depolanması için 5 yıl boyunca mücadele ettik ve ilimize iki tane Lisanslı Depo projesi kazandırdık. Bununla birlikte çiftçilerimizin ürünlerini sigortalatmasına ve karşılığında kredi kullanabilmesine imkan sağlıyoruz.” dedi.

 

KAYA; "HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

 

Bu projelerin devasa Projeler olduğunu kaydeden Kaya, "Bunu sadece depo olarak görmüyoruz. Ilimize kazandırılmış olan büyük projeler bunlar, ilkleri gerçekleştirerek bu projelerin ikisine de yüzde 100 hibe aldık. Tarım şehri olan  ve Türkiye Hububat üretiminin yaklaşık 2 milyon tonunu karşılayan Şanlıurfamıza böyle büyük projeleri ve ilkleri kazandırmak benim en büyük hayalimdi. Çok şükür hayalimi gerçekleştirdim. Bu süreçte destek olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerine Avrupa Birliği Delegasyonuna, Borsa Yönetim ve Meclisine, Borsa Personellerine, destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

 

Yoğun katılımın olduğu programa katılan herkese teşekkürlerini ileten Kaya, bu tür organizasyonlara üreticilerin ve tüccarların biraz daha duyarlı olması gerektiğine de vurgu yaptı.

 

Nevali Otel’de düzenlenen Programda Şanlıurfa Ticaret Borsası İPA Proje Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici Lisanslı Depoculuğun faydaları hakkında bilgiler verdi.

 

Çevre illerden gelen banka şube temsilcileri de programa katılan çiftçilerin, sanayicilerin ve tüccarların sorularını yanıtlayarak Lisanslı Depo hakkında ve kullanılacak krediler hakkında bilgilendirme yaptı.

 

 Bugün ikincisi düzenlenen toplantıya; Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Şanlıurfa Ticaret Borsası İPA Proje Koordinatörü Prof. Dr. Turan Binici, Şanlıurfa Hububat Borsası ve Lisanslı Depoculuk A.Ş. Teknik Destek Ekibi, çevre illeriden ve Şanlıurfa’dan banka temsilcileri, sanayiciler, üreticiler ve tüccarlar ve çok sayıda davetli katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142