Title of a News Article

“Penguen Olma, Girişimci Ol”

.

“Penguen Olma, Girişimci Ol”
banner206

 KALKINMA AKADEMİSİ GENÇLERE SESLENDİ

 

Kalkınma Akademisi’nin “Penguen Olma, Girişimci Ol” sloganı ile gerçekleştirdiği 2 farklı eğitim seminerinde, gençlere ve ailelerine girişimci olmaya dair yaşanan süreç anlatıldı. TRT Okul’da Gençler Uçuyor isimli programın yapımcısı Ömer Ekinci tarafından gerçekleştirilen seminerler yoğun ilgi gördü. 

 

İKİ OTURUMLA HEM GENÇLER HEM DE AİLELERE ULAŞILDI

 

Sabah saat 11.00’da gerçekleştirilen ilk seminer Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. İkinci seminer ise Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Amfi’de saat 14.00’de yapıldı. Her iki seminere de katılım yüksek oldu. Seminerlerde açılış konuşmalarını gerçekleştiren Kalkınma Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Barut, yakın tarihte kurulmuş olan Kalkınma Akademisi’nin amaçlarından, kurulum aşamalarından ve girişimci adaylarına vereceği destekten bahsetti. Barut, konuşmasında şunları söyledi:

"İki günü bir birine denk olan ziyandadır’ diyen bir dine mensubuz, bu nedenle sürekli olarak kendimizi yenilemeli, adımlarımızı ileriye doğru atmalıyız. Biz bu hareketi başarmak adına Kalkınma Akademisi’ni kurduk. Bu oluşum içinde adım atmak isteyenleri, onlara destek sağlayacak kişi ya da kurumlarla buluşturacağız. Yeni girişimcileri hem Şanlıurfa’ya hem de Türkiye’ye kazandıracağız."

 

TÜRKİYE'DE GİRİŞİMCİ OLMANIN ÖNÜNDE NE GİBİ ENGELLER VAR?

 

Ömer Ekinci ise sunduğu program boyunca kendi deneyimlerinden de bahsederek, girişimci olmanın önemin, ailelerin bu noktada nerede nasıl destek olabileceğini ve gençlerin gerek ailede gerekse toplumda karşılaşabileceği zorluklardan ve bunarlı aşma yollarından bahsetti. Ekinci, seminerin ilk ayağında yaptığı sunumda; "Memleketimiz çocuklarının özgüven eksikliği var, anne baba döngüsünü kırmama sorunu var. Anne babaların çocuklarını koruma içgüdüsü nedeniyle, engellemelere maruz kalma durumları var. Bu durumda Türkiye şartlarında girişimci olmak çok ama çok zor. Fakat ekonomik şarları belli gençlerin hayatların devamı için girişimci olmak dışında çareleri yok. Onlar bu dünyada iz bırakmak adına adım atmak zorundalar." dedi. Girişimci hikâyelerinden örnekler de verilen seminer boyunca, velilere ve çocuklara çeşitli sorular da soran Ekinci, bu yanıtlarla örnekleri birleştirerek girişimci olmak zorluklarını anlattı.

GİRiŞİMCİ ADAYLARINI KALKINMA AKADEMİSİ YOLA ÇIKARACAK

Osmanbey Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen ikinci sunumda ise bu defa hedef, girişimci adayları oldu. Gençlerin katılımı ile gerçekleştirilen sunuma; Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya da katıldı. Ömer Ekinci yaptığı ikinci sunumda bu ve benzer konferansların aslından insanlara bir şeyler öğretmekten çok bir şeylerin için farkındalık oluşturmak, destek olmak adına düzenlendiğini bu anlamda kendisini davet eden Kalkınma Akademisi’nin amacının da bu yönde olduğunu ifade etti.   Ekinci burada yaptığı sunumda, "Biz eğer ki bir şeyleri farklı yapmazsak, eğer ki ezberleri bozmazsak, eğer ki bize öğretilenlerin dışına çıkmazsak geçmişle övünmeye devam edeceğiz. Yeni bir tarihi övünerek yazamayacağız" dedi.

BARUT: AKADEMİYİ HAREKETE GEÇMEK İÇİN KURDUK

Kalkınma Akademisi’nin kısa ve uzun vadeli planlarından bahsettiği konuşmasında Kalkınma Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Barut ise üyelerine sağlayacakları staj imkânlarından, Türkiye’nin 2023 hedefleri ile uyuşan hedeflerinden bahsetti. Barut, "Şanlıurfa GAP’ın başkenti. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin potansiyelinden bahsetmeye gerek bile yok. Önemli olan bu potansiyeli aktif hale geçirmek. Bu potansiyeli, genç ve kadın girişimcilerle harekete geçirmek.  Dolayısıyla ülkemizin katma değerini arttırmak, ülkemizin bu bölgedeki ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek" diye konuştu.

 


 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142