Title of a News Article

Rağbet görüyor...

Rağbet görüyor...
banner206

Kent merkezlerinde göze çarpan araba yıkama işi zamanla kırsal olarak adlandırılan küçük yerleşim birimlerinde de yer almaya başladı.. Araç sahipleri için aracın dış ve iç temizliği son derece önemli olmakta, araba yıkama dükkanları da bu önemli ihtiyacı karşılamaya başladı.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte oto yıkamacılara olan talep yükseldi. Özellikle yaz aylarında oldukça işleri düşen oto yıkamacılar, kış aylarında ise oldukça yoğun geçiyor. Özellikle yağmurlu havaların ardından araçlarda oluşan kirlilikten dolayı vatandaşlar araçlarını oto yıkamacılara teslim ediyor.

KIŞ AYLARINDA İŞLER AÇILIYOR

Oto yıkama esnafı, kış aylarında oto yıkama sektöründe işlerin yükseldiğini dile getirdi. esnaf, “. Kış aylarında oto yıkama sektöründe özelikle Şanlıurfa’da hareketli geçiyor. Bazı mahalle yolları çamuru olmasıyla birlikte araçlar çabuk kirleniyor. Açanların altları çamurla kaplandığından araçlar hava basıncıyla yukarı kaldırılıp temizlik yapılıyor.

BİR OTOMOBİL YARIM SAATTE YIKANIYOR

Araç temizliği temelinde hizmet veren araba yıkamacılar, el çabukluğu ve pratik yöntemler ile işlerini gerçekleştirirler. Bir otomobilin iç ve dış temizliği toplamda ortalama yarım saat sürüyor ve insanlar araçlarını temizletmek için fazla sıra dahi beklemiyor. Araçların dışı su ve köpük ile fırçalanarak temizlenir. Bez ile silinerek kurulanır. Araçların içi ise elektrikli süpürge tarzı makineler ile temizlenir, ve nemli bez ile silinir. işin temel hizmeti bu şekilde oluyor. Ayrıca lastik parlatıcılar, konsol parlatıcılar, kokularda iç ve dış aksesuarlarına verilen önemin göstergesidir.

OTO YIKAMA YERİ NASIL OLUR?

Oto yıkama açmak için uygun alan, giriş çıkışı rahat olan yerlerdir. Boş alanın da olması özellikle sıra bekleyenler için hoşnut eden bir durumdur. Araba yıkama için araç yoğunluğunun fazla olduğu yerler tercih edilmelidir. Bu şekilde daha fazla müşteriye hitap edilecektir. Araba yıkama çalışanları işlerini ne kadar iyi yaparsa, müşteriler o kadar çok olur. Hatta memnun olan müşteri, aracını devamlı olarak aynı yere yıkatır.

ARABA YIKAMA İŞİ KARLI MI?

Oto yıkama, karlı bir iş olarak görülür. Türkiye genelinde iç dış oto yıkama ortalama 20-30 liradır. Bu yer, bölge, şehir ve dükkanına göre değişiklik göstermekte, fiyatlar 20 lira ile 40 lira arasında değişmektedir. Öte yandan oto yıkamalarda; yağ bakımı da yapılabilir ve bundan da maddi gelir elde etmek mümkündür. Bazı oto yıkamacılar bu hizmeti de vermektedir.

ARABA YIKAMA MALZEMELERİ SATIŞI YAPABİLİRSİNİZ?

Oto yıkamacılıkta bir başka maddi gelir ise, bazı oto bakım setlerinin ve temizlik malzemelerinin satılmasından gelmektedir. Bazı oto yıkamalarda fiyatı çok yüksek olmayan, oto temizlik ürünleri, araç içi kokular vs satılmakta ve rağbet görmektedir. Bir başka maddi gelir ise son yıllarda öne çıkan halı yıkama işi ile gerçekleşir. Aslında halı yıkama işi ayrı bir esnaflık olarak kabul edilmiş ama bazı araba yıkamalar bunu da hizmetleri arasına alarak maddi gelir sağlamışlardır. Halı yıkama ile ilgili geniş bilgiyi bir başka makalemizde ele alacak ve sizlerle paylaşacağız.

OTO YIKAMA İŞİ AÇMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Oto yıkamacılık için şu an ustalık belgesi yoktur. Basit usule tabi bir şirket kurup bu işi icra etmek mümkündür. Her ne kadar otomatik yıkama makinaları ile araç yıkatmak daha hızlı ve ucuz olsa da insan faktörünün önüne geçmemektedir. Bu yüzden de araba yıkamacılık uzun yıllarca devam edecek, yerini kaptırmayacaktır. Dolayısıyla bu işe yönelenler kazanmaya devam edecektir. kaynak: urfahaberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195