Title of a News Article

Riskli yapılara dikkat!

 Riskli yapılara dikkat!
banner206

MED ARCH Yapı ve Zemin Laboratuarı, 2. Yapı İnşaat ve Dekorasyon Fuarında stant açan 180 firma arasında bulunuyor. “Yapılarınızı depreme değil bize test ettirin” sloganı ile hareket eden MED ARCH Yapı ve Zemin Laboratuarı yetkililer, fuara gelenlere riskli bina tespiti konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

16 Haziran 2011 yılında kurulan MED ARCH Yapı ve Zemin Laboratuarı’nda ISO 9001:2008 ve ISO 18001:2007 Kalite Yönetim Sistemlerine göre süreçlerin tanımlanması ve belirlenen süreçlere göre organizasyonun yönetilmesi esas alınıyor. Firma yetkililerinden İnşaat Mühendisi Zeki Yıldırım, fuarda stantlarını ziyarete gelen vatandaşlara, yapı kalite kontrolünün önemini anlatarak, önemli uyarılarda bulunuyor.

Yıldırım, Urfastar’a yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe alanlarının inşaat sektörünün mutfağı denilebilecek bir konumda olduğunu belirterek, “Yapı kalite kontrol artık günümüz yapılaşmasında çok çok önemli bir alandır. Yani insanların oturduğu evlerin tabut mu veya onların yaşam alanı mı? Olduğunu bilmeleri için bu sektörü bilmeleri gerekiyor. Bizde bu noktadan hareket ederek burada geçen yıl olduğu gibi bu yılda bir stant açtık” dedi.

Bu konuyla ilgili toplumda çok ciddi bir bilgi yetersizliğinin bulunduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Biz firma olarak inşaatın yapım aşamasından başlayarak, inşaatın bitimine kadar inşaatta kullanılan bütün yapı malzemelerin standartlara uygun olup olmadığının testlerini yapıyoruz. Sektörde ikinci yılımız ve biz bu sektörde faaliyete başladığımız zaman ilk başlarda yaptığımız testlere oranla şuanda %100 oranında yapı malzemelerinde iyileşme sağlanmış olduğunu gördük. Bunun da bizim sayemizde olduğunu bildiğimiz için gururluyuz. Bunun dışında insanlara yapı kalite kontrolün inşaatta ayrıca bir alan olduğunu temsil ediyoruz. Bunun çok çok önemli olduğunu söylüyoruz. Buradan vatandaşlarımıza da özellikle şu uyarıyı yapmak istiyorum. Bir müttehitten veya bir yerden ev alacakları zaman mutlaka bu aldıkları evin kalite kontrol raporlarını alan kişilerden istesinler. Kalite kontrol raporu olmayan evler denetimsiz evlerdir. Dolayısıyla onların sağlamlığı, güvenirliğiyle ilgili bir şey söylemek mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Yıldırım, 6306 Sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Şanlıurfa ve tüm Türkiye çapında kanunun uygulayıcısı firma olarak görevlendirildiklerini de kaydederek, uzman teknik kadrosu ve donanımlı laboratuarıyla resmi ve özel tüm mevcut binaların riskli yapı tespitini yaptıklarını belirtti.

Bu arada MED ARCH Yapı ve Zemin Laboratuarı standında vatandaşlara çeşitli hediyeler ve firma ile ilgili bilgilendirici broşürler de veriliyor.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195