Title of a News Article

Sade, iddialı konuştu…

.

Sade, iddialı konuştu…
banner206

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, “İstanbul TÜMSİAD Şubesi üyemizin Alman ortaklarıyla yapacağı girişim ile yılda 5 milyar dolar ihracat yapabileceğiz” dedi. 

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi, yatırım fırsatlarıyla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak TÜMSİAD İstanbul Şubesinden yatırımcılarını ağırlayan Şube yatırım yapabilecek potansiyele sahip iş adamlarının Şanlıurfa’da yatırım yapması için her türlü girişim ve öncülüğü yapıyor. Petrol ve doğalgaz boru hatlarında kullanılan malzemelerin dünyadaki en büyük üreticisi olan Mannesmann Şanlıurfa’da fabrika kurma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’yı ziyaret eden Hür Plastik Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜMSİAD İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah İmir, Alman ortaklarıyla beraber Şanlıurfa’da yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi. Şanlıurfa’da yapacakları yatırımı başka ülkelerde yapmak için çok cazip tekliflerle karşılaştıklarını söyleyen İmir, Almanlarla yaptıkları görüşmeler sonrası yatırımın Şanlıurfa’da yapılmasına karar verdiklerini belirtti. Yatırımı bir yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini bildiren iş adamı Abdullah İmir, üretime başladıkları tarihten itibaren bir yılda 5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

Yatırım hakkında açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade yatırımın gerçekleşmesi ile birlikte yıllık 200 milyon dolar civarında olan ihracatımızın 25 kat artarak 5 milyar dolara çıkacağını söyledi. Başkan Sade, “Şanlıurfa TÜMSİAD olarak kurulduğumuz günden bu yana Şanlıurfa’nın kalkınması adına neler yapabiliriz diye kafa yorduk. Yurt içinden ve yurt dışından birçok işadamını Şanlıurfa hakkında bilgilendirdik. Avrupa TÜMSİAD ile birlikte geziler düzenledik. Diğer illerdeki şubelerimizden heyetleri ağırladık. Tek kaygımız, Ülkemiz ve İlimiz dedik. Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketinin içeriğinin netleşmesinden sonra Şanlıurfa’da yatırım patlaması olacağı kanaatini taşıyoruz. Bu konuda bizimle temaslarını sürdüren birçok yatırımcı var. Son olarak Alman Mannesmann firmasıyla beraber çalışan dostumuzun da yönlendirmesiyle Şanlıurfa’da ulusal ve uluslar arası boru hatlarında kullanılan boru ve ekipmanların Şanlıurfa’da üretilmesine karar verildi. Konusunda dünyanın en iyi ve tek üreticisi olan bu firmanın yıllık ihracat hedefi 5 milyar dolar.. Bu da Şanlıurfa’nın 200 milyon dolar civarında olan ihracatının bir yılda yaklaşık 25 kat artması anlamına geliyor. İş adamı İbrahim İmir kardeşimizle birlikte şehrin yöneticilerini ve ilgili bürokratları ziyaret ettik. Yatırım çalışmaları başlattık. Kısa sürede önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum. İbrahim İmir beye Şanlıurfa seçimlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve yatırımın memleketimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2016, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195